Bozdağ Kayak Merkezi ’nde hazırlıklar sürüyor

Bozdağ Kayak Merkezi ’nde hazırlıklar sürüyor :Bu kış günübirlik tatilcilere hizmet verecek olan Bozdağ Kayak Merkezi’nin yeniden canlanması için hazırlıklar tam gaz sürüyor.

2013 yılındaki çığ felaketi sonrası kapanan Bozdağ Kayak Merkezi’nin kiralanması için düzenlenen ihalelerin arka arkaya sonuçsuz kalmasının ardından ekim ayındaki son ihalede 115 bin lira yıllık kira bedeliyle tesislerin yeni kiracısı olan Bazmer Turizm Otelcilik işletmeleri ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalar atıldı. Yer tesliminin yapılmasının ardından Bozdağ Kayak Merkezi’nin yeni işletmecisi, tesisleri yıl sonuna kadar hazır hale getirmek üzere kolları sıvadı.

“ÇIĞDAN ZARAR GÖREN BÖLÜMLER YENİLENİYOR”

Bozdağ’da kış hareketliliği açısından tesislerin açık olmasının önemine vurgu yapan Bozdağ Mahalle Muhtarı Halil Faruk Otçu, tesislerde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Tesislerimizin 2013’teki çığ felaketiyle bir bölümü zarar görmüştü. Bu zarar gören kısımların onarımıyla çalışmalar başladı. Çığdan dolayı zarar gören telesiyej ve teleski direkleri yenilendi. Pistler elden geçirilip yeniden düzenleniyor. Biz de mahallemiz açısından önem taşıyan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Tesislere giden yolda da çalışmalar sürüyor. Kafeterya bölümü ve diğer kapalı mekanların da sezona uygun hale getirilmesi için işletmeciler hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl tesislerimiz günübirlik olarak hizmet verecek. Yeterli kar yağışı meydana geldiğinde vatandaşlarımız günübirlik olarak Bozdağ Kayak Merkezi’nden istifade edebilecekler. Otel bölümünün bahar mevsimiyle birlikte düzenlenmesi gündemde. Gelecek kış sezonunda tesislerimizin oteliyle de konaklamalı olarak hizmet vermesi planlanıyor. Karlı mevsim ile birlikte tesislerimiz yeniden canlanacağı günü bekliyor. İzmir ve çevre ilçelerden vatandaşlarımızı kışın güzelliklerini yaşamak üzere Bozdağ’a bekliyoruz” dedi.