Bozdağda vatandaşların kayak keyfi

Bozdağda vatandaşların kayak keyfi :Tavas ilçesindeki Bozdağ Kayak Merkezi, sömestir tatilini fırsat bilen öğrenci ile kar keyfini yaşamak isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Nikfer mahallesinde bulunan ve kayak turizmini canlandırmak amacıyla yeni tesislerin inşa çalışmalarının devam ettiği Bozdağ Kayak Merkezi’ne, kente yaşayanların yanı sıra Muğla, Aydın ve İzmir gibi yakın illerden çok sayıda vatandaş gelerek karın keyfini çıkarıyor.

Sömestir tatilini de fırsat bilen vatandaşlar çocuklarıyla beraber gün boyu pistlerde kayak yaparak güzel vakit geçiriyor. Hem öğrenmek hem de pistlerde kaymak isteyen vatandaşlar kayak malzemesini alanda faaliyet gösteren Doğa Turizmi Gençlik ve Spor Derneği’nden (NİKADOS) temin ediyor. Malzeme bulamayan bir çok vatandaş ise plastik leğen, poşet ve çuvalları kullanarak, karda kaymanın keyfini çıkarıyor. Daha profesyonel olanlar ise Snovboard alanında gün boyu eğleniyor.

– Öğrencilere bedava kayak dersi

Kayak merkezinde, isteyen ilk ve ortaokul öğrencilerine NİKADOS tarafından ücretsiz kayak dersi veriliyor.

Deneyimli antrenörler eşliğinde öğrencilere ders verdiklerini söyleyen NİKADOS Başkanı Hakan Keysan, “Yoğun bir ilgi var kayak merkezine. Hafta sonları sahil kentlerinden gelenler oluyor. Aileler ve çocukları çok ilgi gösteriyor. Haftasonları 300’den fazla öğrenciye ulaşıyor. Buradaki kar kalınlığı şu anda kayak merkezinin başlangıç noktasında 1 metre 50 santimetre, yukarı pist alanlarında ise 3 metreye kadar ulaşabiliyor. Ayrıcı kayak için gelecekte önü açık bir kayak alanı olacak. Artık Denizlimizde kayak yapmak mümkün, herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Kayak için Aydın’dan geldiğini belirten Ali Çokel, yarıyıl tatilinin ardından çocuklarıyla kayak alanına gelerek çok eğlendiklerini ifade etti.

Çocuklarına karne hediyesi olarak İzmir’den geldiğini söyleyen Hatice Can ise herkesi Bozdağ’a karın keyfini yaşamaya davet etti.

Meteoroloji yetkilileri, Bozdağ’da zirvede kar kalınlığı 3 metre 20 santimetre, sıcaklık, gündüz eksi 3 derece gece ise eksi 10 derece olarak ölçüldüğünü belirtti.