Bulutların üzerinde kaymak için Meribel

Bulutların üzerinde kaymak için Meribel :Kış mevsimi, kayak yapanlar ve snowboardcular için her sene ayrı bir heyecanla beklenir. Çünkü kaymak spordan daha çok bir tutkudur. Kayak, doğanın kollarında, şehrin stresinden ve yarattığı tüm diğer olumsuzluklardan arınabileceğiniz şüphesiz en güzel sporlardan biri.

Bugün Türkiye’de ortalama 20’ye yakın kayak merkezi olduğu gibi sınırların dışına çıktığınızda da kış sporları için çok nitelikli kayak merkezleri bulunuyor. Bunların başında 600 km’lik dünyanın en uzun kayak pistine sahip Fransız Alplerinde Les Trois Valées (üç vadi) bölgesinde bulunan “Meribel” yer alıyor. Vadiye ilk girdiğiniz anda sanki karlar arasına gizlenmiş gibi duran geleneksel yapının dışına çıkılmamış ahşap evler dikkati çekiyor. Bölge İskoç Albay Peter Lindsay’ın, Avusturya ve Almanya’daki Nazilerden kaçıp yeni bir yaşam alanı araması sonucu keşfedilip günümüzde en popüler kayak merkezlerinden biri haline gelmiş.

CENNETE YOLCULUK

Keyifli bir telesiyej yolculuğuyla dağın bulutları delen zirvesine çıktığınızda cennetin nasıl bir yer olduğu hakkında fikir sahibi oluyorsunuz. Tepede sizi kocaman buzdan hayvan heykelleri karşılıyor. 2738 m yükseklikte Saulire tepesinden aşağı süzülürken yapmanız gereken tek şey; bir bilgisayar oyunundaymışçasına size uygun renkteki levhaları takip etmek. Çünkü pistler zorluk derecelerine göre tabelalarla farklı renklere ayrılmış. Yeşil tabela en kolay pisti işaret ediyor. Mavi, kırmızı ve siyah tabelalar da size yöneleceğiniz kayak pistinin zorluk derecesi hakkında bilgi veriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN PİOU PİOU

Kış sporu tutkunları için 460 eğitmen ile her türlü kayak eğitimini her level da almak mümkün. Meribel’in kayak pistlerini farklı kılan bir başka özelliği ise engellilerinde çok rahat bir şekilde kayak yapabilme ve kendilerine uygun kayak takımları kiralayabilme imkânları sağlanmış. Aynı zamanda pistler sadece büyükler değil, çocuklar için de eğlenceli hale getirilmiş. Minik kayakçılara 3-4 yaşından itibaren piou piou (civciv) adı verilen kar üstü açık hava anaokullarında kayak eğitimi veriliyor. Kar üzerinde yapılabilecek çeşitli sporlardan bir diğeri ise 130 kilometrelik yolda Cross-country yapıp profesyonel hocalar eşliğinde Biathlon atış denemeleri yapabiliyorsunuz. Kayak yapmanın yanı sıra kar üstünde eğlenmek isteyenler için Round Point ve La Folie Douce gibi mekânlarda açık hava gündüz partilerine katılabilirsiniz. Üstelik vadide ulaşmak isteyeceğiniz her noktaya ücretsiz ring otobüsleri bulunmakta. Mart ayında başlayacak olan “2015 Dünya Kayak Şampiyonası” için ev sahipliği yapacak olan Meribel’de otel rezervasyonları ve heyecanlı çalışmalar çoktan başlamış. Ahşap dağ evi mimarisine sahip otelleri, sıcak atmosferi, spaları ve lezzetli yemeklerinin yanı sıra dağın harika manzarasını gören odalarıyla çok konforlu.
Meribel, Parislilerin kibirli hallerinin dışında Fransızların aslında ne kadar güler yüzlü ve yardımsever olduğunun kanıtı gibi…

OTELLER

Hotel Adrey Telebar: Popüler restoranı ve meşhur kremalı mantar soslu dana şnitzelinin yanı sıra güler yüzlü otel personeli ve kayak pistlerine yakınlığıyla biliniyor. Kalabalık ailelerin ya da arkadaş gruplarının kalabileceği büyük odalara sahip.
Hotel Yeti: Özellikle ailelerin daha çok tercih ettiği, kayak pistine yakın otelin; mutfağından çıkan Fransız tatlısı Creme Brulee ‘yi tatmadan dönmeyin!
Hotel Alpen Ruitor: Geleneksel alp kıyafetleriyle sizi karşılayan genç otel çalışanlarının yanı sıra misafirlerinin konforu düşünülerek tasarlanmış şömineli lobideki koltukların birbirinden güzel yastıkları dikkat çekiyor. Restoranı ve büyük spası oldukça başarılı.
Hotel Helios: Yamaç üzerindeki konumu ve manzaraya bakan terasıyla 18 süit odadan oluşan bir otel. Büyük kapalı havuzu ve kayak pistine yakınlığıyla göze çarpıyor.
Hotel Savoy: Modern mimarisi ve Meribel merkeze yakınlıyla biliniyor. Gece hayatı açısından birçok mekâna kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Lezzetli mutfağı, ızgara üstü pişen etlerinin yanı sıra Potage St. Germain bezelye çorbası oldukça başarılı.