Burdur’un yeni cazibe merkezi Salda Kayak Merkezi

Burdur’un yeni cazibe merkezi Salda Kayak Merkezi : Yeşilova’da Salda Gölü manzaralı Eşeler Dağı’nda kurulan Salda Kayak Merkezi’nin sezon açılışı eğlenceli etkinlikler, yarışmalar ve gösterilerle yapıldı. Profesyonel sporcular tarafından Snowbord gösterilerinin yapıldığı açılış etkinliğinde, kızakla ve poşetle kayma yarışmaları da düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Burdur’a 70 km mesafedeki, Yeşilova Eşeler Dağı’nda kurulan Salda Kayak Merkezi’nin sezon açılışı, haftasonu düzenlenen etkinliklerle yapıldı. Çok sayıda sporcu ve vatandaşın katıldığı açılış etkinliklerinde katılımcılar doyasıya eğlenip, kış sporlarının tadını çıkardılar.
Milletvekili Bayram Özçelik, Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu ve Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir’in de katıldığı etkinliklerde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ahmet Sancar, Salda Kayak Merkezi’nin 12 ay boyunca hizmet vereceğini, kış sporlarının olduğu kadar, yazın tekerlekli kayak, piknik ve etkinliklerin yapılacağını bir merkez olacağını söyledi.

Yeşilova’da Salda Gölü manzaralı Eşeler Dağı’nda kurulan Salda Kayak Merkezi, en uzun pisti bin 600, en kısa kayak pisti 950 metre olan 5 pistten oluşuyor. Burdur’a 72 km, Yeşilova’ya 15 Km mesafedeki merkez, görüntüsüyle gelenleri büyülüyor. Haftasonu düzenlenen etkinliklerle sezon açılışı yapılan Salda Kayak Merkezi, Eşeler Yaylası’nda bulunuyor. Yaz aylarında tekerlekli kayak sporunun yapılacağı, piknik ve çeşitli aktiviletelerin devam edeceği alan, Burdur ve çevre iller için cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.
Kayak Merkezi’ne Burdurlu’lar çıkmalı
Çeşitli etkinliklerin, yarışmaların düzenlendiği açılışta konuşan Milletvekili Bayram Özçelik, Salda Kayak Merkezi’ne önce Yeşilovalı’ların ve Burdurlu’ların sahip çıkması gerektiğini vurgulayıp, “Salda Kayak Merkezi’ne daha fazla yatırım yapabilmek için, sadece kar mevsiminde değil, yaz mevsimlerinde de yayla havasında piknik alanları oluşturmalıyız. Yazın da cim kayağı yada avrupada olan farklı kayak sporlarını buraya taşıyıp, 12 ay boyunca bu alanı hizmete açık tutmalıyız. Biz öncü olmaya çalışıyoruz. Birinisin aklında Burdur için bir düşünce varsa, biz bunu elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.”dedi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin BESYO Bölümü’nün Salda Kayak Merkezi’ne yatırım yapıp, çalışmalar yapması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Cazibe merkezi haline getirmeliyiz
Salda Kayak Merkezi’nin bölgeye hitap eden bir cazibe merkezi olması gerektiğini savunan Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, “Yeşilovalı’lar çok şanslı, özellikle gençler çok şanslı. Bu şansı iyi değerlendirmeliler. Çok fazla reklamı olmayan bir alan. Antalya her yıl 12 milyon yabancı turist alan bir il, 2016 yılında Antalya’da Expo 2016 yapılacak ve ayrıca 10 milyon insan bekleniyor. Bu noktada, çevre illerde de gerekli reklamları yaparak, Salda Kayak Merkezi’ni cazibe merkezi haline getirebiliriz.” dedi.
Her yıl daha güzel olacak
Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, Salda Kayak Merkezi’ni geliştirerek, güzelleştirerek, her geçen yıl daha büyüterek çalışmaları sürdüreceklerini dile getirip, “Salda Kayak Merkezi’miz bölgemiz için önemlidir. Kayak sporunu geliştirmek ve gençlerin kayağa olan ilgisini arttırmak için faaliyetler burada sürecek. Gençlerin en az bir spor dalına ilgisi olmalı. Çocuklarımızın spora olan ilgisini arttırırsak, bunun olumlu dönüşleri mutlaka olacaktır.” dedi.
Milli sporcular yetiştireceğiz
Konuşmasında, Salda Kayak Merkezi’yle ilgili bilgileri paylaşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, “Salda Kayak Merkezi 2012 tariinnde hizmete girdi. Burdur’a 72, Yeşilova’ya 15 km mesafede bulunan Trans Tepe’de bulunmaktadır. 5 kayak pistinin olduğu tesisin en uzun pisti bin 600 metre, en kısa pisti 950 metredir. Kayak yapmak için elbiseler ve kayak malzemeleri var. 12 ay boyunca tesisimizde antrenörümüz bulunmaktadır. 60 aktif sporcu ile yazın tekerlekli kayak, kışın ise kar kayağı sporu yapılmaktadır.” dedi ve tesisten milli takıma sporcular yetişeceğine olan inancını vurguladı.