Teleferik AŞ Alanya Projesine Başlıyor

Bursa Teleferik AŞ Yeni Projelere İmza Atmaya Hazırlanıyor :Bursa’da kurduğu 9 km’lik hat ile diğer kentlere model olan Teleferik AŞ, Alanya’da yeni bir teleferik projesine başlıyor. Firma, Uzungöl, Efes-Meryemana, Sürmene ve İstanbul Pierre Loti’deki teleferik projelerine de talip oldu.

Bursa’nın simgelerinden Uludağ’a ulaşımı konforlu hale getiren Teleferik AŞ, 25 milyon euroluk yatırımla tamamladığı teleferik projesiyle diğer illere de örnek oldu. Ülke genelindeki turizm pastasından önemli pay alan turistik bölgeleri de modern ve konforlu teleferiklerle donatacak şirketin bu yılki projesi, Alanya Teleferik. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Ege’ye uzanmanın planlarını yapan şirketin ilgi odağı ise İstanbul Pierre Loti ve Mecidiyeköy- Zorlu Center- Altunizade, Uzungöl, Efes-Meryemana ve Sürmene teleferik projeleri. Şu ana kadar 32 milyon euroluk yatırıma imza atan şirket, 3 yıl için 300 milyon euroluk yatırım planlıyor. Teleferik AŞ ayrıca, Uludağ 2. Oteller Bölgesi’ne inşa edilecek İstasyon Tesisi projesiyle de bölgenin kongre merkezi, alışveriş merkezi, spor sahaları, cafe-restoran, açık otopark, WC ve SPA gibi ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlanıyor.

Bursa Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, Bursalıların teleferik hasretini, yaklaşık 1,5 yıl sonra 2014 yılında sona erdirdiklerini belirtti. 2 etap halinde tamamlanan Teferrüç-Kadıyayla-Sarıalan-Oteller Bölgesi teleferik projesinin 25 milyon euroluk bedelle şekillendiğini aktaran Cumbul, yeni kabin tasarımlarıyla da örnek olduklarını söyledi. Modern ve daha konforlu, 2 ve 4 kişilik, içinde mini ekranlarının da yer aldığı VIP kabinleri Bursa’da üreterek diğer illerdeki projelerde de kullanacaklarını belirten Cumbul, “Bunları şu an için üretmiyoruz. Diğer illerdeki yatırımlarımızda da talebe göre böyle bir uygulamaya gidilebilir” dedi. Projesine bu ay başlayacakları Alanya Teleferik’i yılın ilk yarısında tamamlamayı planladıklarını kaydeden Cumbul, ardından Doğu Karadeniz ve Ege Bölgesi’nden de birer projeye start verip, projeleri 2016’da devreye almayı hedefl ediklerini açıkladı. Cumbul, “Yılın ilk çeyreğinde İstanbul Pierre Loti projesinin yenilenmesi ihaleye çıkacak. Mecidiyeköy- Zorlu Center- Altunizade projesi de son çeyrekte ihaleye çıkabilir. Bu projelerin ihalelerinde biz de var olacağız, iddialıyız. Uzungöl’e, Efes-Meryemana’ya, Sürmene’ye de teleferik yapmayı hedefliyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Yap-işlet-devret modeliyle İstanbul’un birkaç projesi ve Mersin, İskenderun, Adana’daki projeler için görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. Bursa teleferiğinin 9 kilometre uzunluğuyla dünyanın “en uzun teleferiği” unvanını aldığını anımsatan Cumbul, 140 olan kabin sayısını bu yılki yatırımlarla 180’e çıkaracaklarını açıkladı. Saatte 3 bin kişi taşıyabilme kapasitelerinin bulunduğunu kaydeden Cumbul, 2014’de 600 bin yolcu taşıdıklarını, bu yıl ise 2 milyon kişiye ulaşmayı hedefl ediklerini vurguladı. Cumbul, Sarıalan istasyonunda aktarma ile ulaşımın sağlandığı teleferik hattında, nisan ayında birleştirmeye giderek, tek seferde Oteller Bölgesi’ne ulaşım sağlayacaklarının bilgisini verdi. Cumbul, yolcularının eşyalarını oteline kadar götürme ve BUDO müşterisini teleferik ile Oteller Bölgesi’ne ulaştırma hizmetlerini verdiklerini de anlattı.

Uludağ’a dev tesis 2016’da

Uludağ’da yürüttükleri ve projesi henüz maketten izlenen Oteller İstasyon Tesisi ile de bölgenin kongre merkezi, alışveriş merkezi, spor sahaları, oditoryum, SPA, cafe-restoran, açık otopark gibi ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Cumbul, 10 bin metrekarelik dev tesisi 2016’da hizmete açacaklarını söyledi. Cumbul, tesisin dünya çapında ses getireceğini savunarak, ülkenin en görkemli turizm alanlarından birini oluşturacaklarını vurguladı.

“Sivas, Ordu, Denizli, Bursa ve Ankara’da kayak pistleri yaptık”

Leitner Grup bünyesinde çalıştıklarını anlatan Bursa Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, “Halatlı taşımacılığın yanı sıra suni kar makineleri, pist temizleme cihazları, iş makineleri ve anahtar teslim kayak merkezi yapıyoruz. Şu ana kadar Türkiye’de Sivas, Ordu, Denizli, Ankara-Sinpaş, Dorukkaya ve Uludağ’da kayak pistleri yaptık. Rüzgar tribünleri de kuruyoruz. Bursa Tarlayayla’ya rüzgar tribünü kurmayı planlıyoruz. Kuzey Irak’ta da bir projeyi hayata geçirdik. Kuzey Irak ve Azerbaycan’da yeni projeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.