Bursada şehir içine yeni teleferik hatları geliyor

Bursada şehir içine yeni teleferik hatları geliyor:Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’da yeni tesisler, Uluabat’ın eko turizm bölgesi olması ve Güney çevre yolunun Ankara’dan engellendiğini belirterek, “Biz para değil yetki istiyoruz. Sağlık Bakanımız Bursa için büyük şans. Ankara’daki engelleri onunla birlikte aşacağız” dedi.

Dünyanın tek kablo üzerinde giden en uzun teleferik hattının Uludağ’da inşa edilmesinin ardından, Bursa’da şehir içi trafiğini rahatlatmak için yeni teleferik hatları inşa edilecek. Zafer Meydanı’ndan Teferrüç’e, Kültürpark’tan Pınarbaşı ve Kuştepe ile Yiğitali’ne kadar teleferik projeleri hayata geçiyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevdeki 6.yıl basın toplantısında yeni teleferik hatlarının müjdesini verdi. Zafer Meydanı, Gökdere, Setbaşı ve Teferrüç hatlarına bakanlıktan onay çıktığını, inşaata başlayacaklarını anlatan Başkan Altepe, “Şimdi yeni bir hattın hem de 10 kilometreyi bulan hattın müjdesini veriyoruz. Kültürpark’tan Devlet Hastanesi-Yıldıztepe’ye oradan Pınarbaşı ve Alacahırka’ya teleferik hattı inşa edeceğiz. Alacahırka merkez olacak. Buradan hat ikiye ayrılacak. Bir kolu Kuştepe’ye diğer kolu ise Yiğitali’ne gidecek. Termal sağlık turizmi için Bursa’ya gelen Tabakhaneler bölgesinde kalan misafirler teleferikle Uludağ’ın eteklerini gezecek. Yeni yerler de görecek” diye konuştu.