Her cebe uygun kayak

Her cebe uygun kayak :Antalya kent merkezine 47 kilometre uzaklıkta, 1850 metre yükseklikte yılın 5 ayı kayak yapma olanağı sunan Saklıkent Kayak Merkezi’nin teknik müdürü Latif Şahin, her cebe uygun fiyat politikasıyla sezonu açtıklarını söyledi.

Özellikle hafta sonları çok kalabalık olduğunu anlatan Şahin, “Yönetim olarak fiyat politikamızı en iyi şekilde tutmaya çalışıyoruz. Buraya her kesimden insan gelip kar ve kayağın keyfini çıkartabilmeli. Bu nedenle fiyat belirlerken bunlara dikkat ediyoruz” diye konuştu.

Saklıkent’te günlük sınırsız ‘skipass’ ücreti 60 TL olarak belirlendi. Kayak tutkunları için telesiyej kulübesinden temin edilebilen günlük sınırsız ‘skipass’ kartı ile gün boyu kayak yapmak mümkün. Merkezin bulunduğu konumdan kayak pistlerinin başlangıcına telesiyejle 10 çıkışın bedeli de 60 TL. 5 çıkış ücreti 30 TL, tek çıkış ise 10 TL.

Şahin, “Sınırsız skipass alan sporcu gün boyunca yararlanabilir. İsterse 5, isterse 50 çıkış yapabilir. 10 çıkışlı olan skipass ise sezon süresince geçerli. 60 TL ödeyerek 10 çıkışı bir sezonda veya bir sonraki sezonda da kullanabilir. İllaki aynı gün 10 çıkışı tamamlama şartı yok” dedi.

Saklıkent işletmecileri, amatör kayakçıları da unutmuş değil. Kayak malzemeleri olmayanlar için zirvede bulunan kayak ve snowboard kiralama ofisi, günlüğü 75 TL’den snowboard ve ayakkabı, 60 TL’den ise kayak takımı kiralıyor. Pantolon ve mont olmak üzere kayak elbisesinin kirası ise 15 ila 25 TL arası değişiyor. Çocuklar ve amatörler için kızak kirası ise saatlik 10 TL.

Kayak yapmayı öğrenmek isteyenler profesyonel hocaların gözetiminde kayak eğitimi alabiliyor. Kayak ve snowboard dersinin 1 saati kişi başı 150 TL.

Zirveye yaya çıkmak isteyen grup öğrencileri de 6 TL ödemek zorunda. Tek öğrenci 8 TL, yetişkinler ise 10 TL ödeyerek manzaranın keyfini çıkartıyor.