Cıbıltepe ‘de Hafta Sonu Yoğunluğu

Cıbıltepe ‘de Hafta Sonu Yoğunluğu :Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve kar kalınlığının 120 santimetre olduğu Cıbıltepe’de hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 120 santimetre olarak ölçüldü.

Mart ayının ortalarında sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Cıbıltepe’de, kayak tutkunları kayak ve snowboard yapmanın, kızak kaymanın keyfini çıkarıyor.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Kemal Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayında olunmasına rağmen doluluğun yüzde 70 olduğunu söyledi.

Bu sene bölgeye aşırı kar yağdığına dikkati çeken Aydın, “Şu anda pistlerimizin tamamında kayak yapılıyor. Herhangi bir açılma söz konusu değil. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen konuklar ve çevre il ve ilçelerden gelen kayak tutkunları mart ayında kayağın keyfini doyasıya yaşıyor” dedi.

Kayak merkezinde toplam uzunluğu 30 kilometreyi bulan, 9 slalom ve bir snowboard pistiyle saatte bin 200 kişi kapasiteli, 4 telesiyejle hizmet veriliyor.