Cıbıltepe ‘de turistlerin kayak keyfi

Cıbıltepe ‘de turistlerin kayak keyfi :Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından 2. etap pistlerde kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştı.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Ahmet Ataol, yaptığı açıklamada, yarıyıl tatili öncesinde hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Sarıçamlar arasındaki muhteşem manzarada Sarıkamış’ın tatil için kaçırılmaz fırsat olduğunu belirten Ataol, “Kayak keyfi ve doğayla baş başa olmak isteyenler vakit kaybetmesinler. Çünkü sürekli rezervasyon alıyoruz. Yoğun talep var, şimdiden doluluk oranımız yüzde 80’lere ulaştı” diye konuştu.

Diğer yandan mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu Kar-Sar-Tur AŞ Genel Müdürü Sacit Özbey de mekanik tesislerde gerekli kontrollerin yapıldığını, pistlerin tamamının kar ezme makinesiyle tesviye edilerek, kayak için ideal duruma getirildiğini vurgulayarak, kayak tutkunlarına sarıçam ormanları arasında, uzun kayak pistleri ve kristal kar üzerinde kayak yapma imkanı sunduklarını ifade etti.

Cıbıltepe’de toplam uzunluğu 25 kilometreyi bulan 8 slalom ve bir snowboard pistiyle saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyejle hizmet veriliyor.