Cıbıltepe Kayak Tesisleri doldu taştı

Cıbıltepe Kayak Tesisleri doldu taştı :Kars Sarıkamış İlçesi’nde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi soğuk havaya rağmen kayak severlerin mekanı oldu. Hafta sonunu fırsat bilen kayakseverler aileleriyle birlikte soluğu Sarıkamış’ta aldı. Kar kalığının 75 santimi bulduğu Cıbıltepe Kayak Merkezi doldu taştı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi hafta sonu olması dolayısı ile tatilcilerin akınına uğradı. Sarıkamış’a gelen kayak severler, Dünya’nın 3., Türkiye’nin en büyük pistine sahip Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde soğuk havaya aldırmadan kayak yaptı.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bulunan Çam-Kar Otel Genel Müdürü Kemal Aydın, Kayak severlerin yoğun ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Aydın, “Saatte 2 bin 400 kişi kapasiteli, bilgisayar donanımlı telesiyej sistemi 2 bin 635 metre yüksekliğindeki Cıbıltepe’de, kayak severler için 5 pistin ve iki lift bulunuyor. Bin 700 metre uzunluğundaki birinci lift, kayak sporuna yeni başlayanlar için ideal bir eğime sahip 3 kilometre uzunluğunda bir pistle kayak merkezine bağlanıyor. 2 bin 600 metre uzunluğundaki ikinci lift ise 4 pist ile birinci lifte bağlanıyor. Sarıçam ormanlarıyla kaplı zirveden aşağıya doğru inmeye başlandığında, en güzel çam yeşilinin, ormanların melodik uğultusunun, cıvıl cıvıl kuş seslerinin, sincapların, en güzel kar beyazının eşliğinde, kayak severlere iniş keyfi yaşatıyor” dedi.
Soğuk havaya aldırış etmeden Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne akın eden kayak severler, kayak yapmanın yanı sıra çocuklarıyla kar kızağı kayarak dolu dolu hafta sonlarını geçirmenin keyfini yaşıyor.

“SARIKAMIŞ CIBILTEPE KAYAK MERKEZİ”

Kayak sporu için oldukça elverişli ve Dünya’da sadece Alplerde olan toz kristal kar, Türkiye’de sadece Sarıkamış’ta bulunuyor. Kar, ilk yağdığı günkü tazeliğini koruyarak, kayak severlere pırıl pırıl piste, güvenle kayma zevki veriyor. Sarıkamış’ta bulunan kayak pistleri sarıçam ormanlarıyla çevrili olduğundan dolayı pistlerde çığ tehlikesi bulunmuyor.