Cıbıltepe Kayak Tesisleri ‘nde hafta sonu yoğunluğu

Cıbıltepe Kayak Tesisleri ‘nde hafta sonu yoğunluğu :Kış turizmi açısından Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve Kar kalınlığı 100 santimetreye ulaşan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Tesisleri’nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Kristal kar kalitesiyle sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle kayak tutkunlarının gözdesi haline gelen Cıbıltepe’ye, Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, snowboard yaptı, kayak ve kızak kaydı.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kaymanın ayrıcalık olduğunu ifade eden kayak severler, “Sarıkamış tabiatı, kristal karı ve sarıçam ağaçlarıyla bir başka güzel. Türkiye’nin hiçbir yerinde Sarıkamış’ta bulunan kar kalitesi yok. Sarıkamış, kayak yapmak için aranan bütün koşulları bünyesinde barındırıyor. Sarıkamış’ta kaymayan, kayak yaptım demesin. Herkesi Sarıkamış’a davet ediyoruz” dediler.

Öte yandan hafta sonunu kayak yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise Sarıkamış’ta kar üzerinde mangal yaktı. Semaverde çay demledi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 8 slalom, bir snowboard pisti ve saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej hizmet veriyor.