Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ’nden Anlamlı Etkinlik

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ’nden Anlamlı Etkinlik :Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde barınan 20 kişilik ekip, Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik’i anmak için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi öğretmenleri M. Emin Alemdar, Sami Çift, İbrahim Kaplan ve Musa Yılmaz öncülüğünde yürüyüşe katılan çocuklar, 8 kilometrelik yürüyüşte renkli görüntüler oluşturdu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, çocuklara milli bilinç kazandırmak için bu gibi etkinlikleri önemsediklerini ifade etti.
Çocuklara yönelik değişik içerikli etkinliklere imza attıklarını belirten Ekinci, ‘’ Amacımız çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak. Şehitlerimizi yad etmek için düzenlenen bu anlamlı yürüyüşe çocuklarımızın da katılmasını sağladık. Bu yürüyüş çocuklarımızın tarih şuurunun gelişmesi açısından son derece önemliydi’’ dedi.

Yürüyüşe katılan Çocuk Evleri Koordinasyon merkezi öğrencisi Mülayim Özden ise duygularını şöyle anlattı:
‘’Sarıkamış yürüyüşü için toplanma mekanına gelmiştik, heyecanlıydım, burada soğuktan donan askerlerimizin nasıl bir duygu yaşadığını çok merak ediyordum. Sonunda beklediğim an gelmişti ve yürüyüş başlamıştı. Toplamda 8 kilometre yürüyecektik. Yürüyüş sırasında mezarlıklar görüyorduk. Yol, bir türlü bitmek bilmiyordu, Askerlerimizin çektiklerinin onda birini bile çekmiyorduk, zor bir yürüyüştü, bu anlamlı yürüyüşle şehitlerimizi anmış olduk. Bu geziye katılmamızı sağlayan öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz’’

Yürüyüşün ardından Çocuk Koordinasyon Merkezi’nde barınan 20 kişilik ekip, Sarıkamış Kayak Merkezinde kayak yaparak, piknik yapma imkanı buldu.