Çözüm Süreci Kayak Sporuna Katkı Sunuyor

Çözüm Süreci Kayak Sporuna Katkı Sunuyor :Bitlis’te, kar yağışını fırsat bilenler kentteki kayak merkezlerine akın ederken, vatandaşlar çözüm sürecinin kayak sporuna katkı sağladığını belirtti.

Kentte hafta boyu güneşli geçen havanın ardından gece etkili olan ve gün boyu aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışıyla kayak merkezlerindeki kar doluluk oranını fırsat bilen vatandaşlar, hafta sonunu aileleriyle kayak merkezlerinde geçirmeyi tercih etti. Aileleriyle, Nemrut ve Erhan Onur Güler kayak merkezlerine giden vatandaşlar, hafta sonu kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşadı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici, gazetecilere yaptığı açıklamada, sonbahar aylarında kentteki kayak merkezlerinde hummalı bir çalışma yürüttüklerini anımsattı. İş makineleriyle ildeki kayak merkezi pistlerini düzenleyerek kışa hazırlandıklarını ifade eden Sözbilici, şöyle konuştu: “Vatandaşların Bitlis’te kışın güzel ve güvenilir pistlerde kayak yapabilmeleri için İl Özel İdaresi olarak bir çalışma yürüttük. Kentteki tüm kayak merkezlerinde hazırlıklar tamam. Dün akşam etkili olan kar yağışıyla bugün kayak merkezlerinde hareketlilik olacağını düşünerek, Sabah namazından sonra günün ilk ışıklarıyla ekiplerimiz pistlerde kar ezme çalışması yürüttü. Pistler 3 saatlik bir çalışma sonucu hazır hale getirildi. Vatandaşlar aileleriyle hafta sonu kayak merkezlerimize akın etti. Bitlis’te kayak keyfi bir başka yaşanır. İl dışından da kayak sevenleri ilimize bekliyoruz” diye konuştu.

Hafta sonunu fırsat bilen kayak sever Şahin Günbay, “Çözüm süreci bu tarz tesislerin sayısının artırılması ve batında gelen insanların buraya revaç göstermesini sağlayacaktır. Bu da doğuyla batı arasındaki insanların kaynaşması anlamında çözüm sürecine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kardeşliğin pekişmesi için turizm adımlarının atılması memleketimiz için iyi olur diye düşünüyorum” dedi.