Dağcılar eksi 20 derecede Konaklıda kamp kurdu

Dağcılar eksi 20 derecede Konaklıda kamp kurdu :Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Dağcılık Kış Gelişim Eğitim Kampı Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde başladı. Dağcılar eğitim kampında başarılı olmak için Eksi 20 Derecede mücadele veriyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun geleneksel Kış Gelişim Eğitim Kampı Erzurum’un Konaklı Kayak Merkezi’nde başladı. Dağcılar iglo evlerde gece eksi 20 derecelere ulaşan soğukta kış şartlarına uyum sağlamaya çalışıyor. Türkiye’den 53 dağcılık kulübünden 77 dağcının katıldığı Kış Eğitim Kampı 7 Gün sürecek. Kampta başarılı olan sporcular bir üst kampa katılmaya hak kazanırken, başarısız olan dağcılar bir üst kampa ancak kendi imkanları ile katılabilecek.

TAŞKESENLİGİL KAMPI ZİYARET ETTİ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Dağcılık Kış Gelişim Eğitim Kampını ziyaret ederek dağcılarla sohbet etti. Kamp yetkilileri ve il temsilcisi Erdal Emeç’ten bilgi alan Taşkesenligil’e kardan yapılan iglo evde çorba ikram edildi. Dağcılık Kış Gelişim Eğitim Kampına ziyaret gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Burada kısa süreliğine de olsa kış şartlarında iglo evlerde yaşam mücadelesini nasıl oluyor, onu öğrenmiş olduk. Tüm dağcı arkadaşlara kampta başarılar diliyorum” diye konuştu.