Denizli’de rüzgar sert esti teleferik ilk mağduriyeti yaşattı

Denizli’de rüzgar sert esti teleferik ilk mağduriyeti yaşattı :Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen ay hizmete açtığı teleferik hattı ilk mağdurlarını yarattı. Kuvvetli esen rüzgar nedeniyle kabinlerin çalışması durdurulunca, Bağbaşı Yaylası’na çıkan çok sayıda kişi minibüslerle tahliye edildi. Vatandaşlar, meteoroloji verileri dikkate alınmadan yolcu taşınmasını eleştirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bağbaşı Mahallesi ile 1.400 rakımlı yayla arasına kurduğu teleferiği 17 Ekim’de hizmete açtı. İlk kez teleferiğe binecek olan onbinlerce Denizlili Bağbaşı’na akın etti. Yaylaya çıkan Denizlililer, kenti kuşbakışı gördü ve yaylayı gezdi.

PERİYODİK BAKIMDAN YENİ ÇIKTI
Teleferik, 16 – 20 Kasım tarihleri arasında da bakıma alındı. Periyodik bakımın tamamlanmasının ardından yeniden seferler başladı. Bugün de çok sayıda Denizlili teleferik ile yaylaya çıkmak için Bağbaşı’na gitti. Bir bölümü de kabinlerle yaylaya taşındı.

METEOROLOJİ’NİN UYARISI DİKKATE ALINMADI
Ancak, Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı “kuvvetli rüzgar” uyarısı dikkate alınmadan yapılan teleferik seferleri, bir süre sonra durdurulmak zorunda kalındı. Rüzgar nedeniyle kabinlerin sallanması yolculara korku dolu dakikalar yaşattı.