Denizlide teleferiğe yoğun ilgi devam ediyor

Denizlide teleferiğe yoğun ilgi devam ediyor :Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin uzun süredir hayalini kurduğu teleferik ve yayla projesini tamamlamasının ardından onbinlerce vatandaş tesislere akın etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin uzun süredir hayalini kurduğu teleferik ve yayla projesini tamamlamasının ardından onbinlerce vatandaş tesislere akın etti.

Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirilen teleferik ve yayla projesi hizmete girmesinin ardından onbinlerce vatandaşa ev sahipliği yaptı. Denizli’yi turizmde bir adım daha ileri götürecek proje 17 Ekim’de hizmete sunulmuştu. Ege’nin en uzun teleferiğine sahip Türkiye’de ise eşi benzeri olmayan konsept proje ilk günden itibaren Denizlililerin yoğun ilgisini çekti. Bir ay boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak sunulan teleferik ile yaklaşık 2,5 haftada 123 bin 500 kişi Bağbaşı Yaylası’na çıkarak eşsiz manzaranın ve doğanın tadını çıkardı. 7’den 70’e her gün binlerce Denizlilinin akın ettiği teleferik ile bin 400 metre rakıma çıkan vatandaşlar burada kendileri için tahsis edilen servisle Bağbaşı Yaylası’na gidiyor. Doğa harikası yaylada gönüllerince vakit geçiren konuklar buradaki doğal güzelliklerin yanında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu restoran, Yörük çadırı ve diğer tesislerden de faydalanabiliyor.

Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı zaman zaman ziyaret ederek vatandaşların istek ve önerilerini dinleyen, onların mutluluğunu da paylaşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projenin yaklaşık 2,5 haftada 123 bin 500 kişiye ev sahipliği yaptığını söyledi. Denizli’yi en büyük zenginliği olan yaylalarıyla buluşturmak için teleferik projesini ortaya koyduklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Şükürler olsun Denizlimiz de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık” dedi. Projenin kısa sürede büyük ilgi uyandırdığını ve 120 binin üzerinde vatandaş tarafından görüldüğünü ifade eden Başkan Zolan, “Her gün binlerce vatandaşımızı burada misafir ediyoruz. Demek ki şehrimizde doğru bir proje daha yapmışız” diye konuştu.

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teleferik ve yayla projemiz hakkında bugüne kadar aldığımız tepkiler çok olumlu. Şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirlerimiz de oldu. Onlar da projemize hayran kaldı. Dünyada benzerleri ile yarışabilen, Türkiye’de ise eşi benzeri olmayan teleferik ve yayla projemiz tekrar kentimize hayırlı ve uğurlu olsun. Allah’ım inşallah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin.” Vatandaşların projeye ilk günkü gibi yoğun ilgisinin sürdüğünü ifade eden Başkan Zolan, özellikle hafta sonunda kuyrukların uzadığını anlatarak, “Bazen bir kaç saat sıra bekleyen vatandaşlarımız oluyor. Bu projemizi gerçekleştirmenin ne kadar doğru olduğunu görmek bizlerin motivasyonunu da artırıyor” dedi.