Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi’nde Bu Yıl Somut Adımlar Atılacak

Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi’nde Bu Yıl Somut Adımlar Atılacak :Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için yürütülen çalışmaların hızlandırıldığı Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili olarak, bu yıl içerisinde daha önemli ve somut adımlar atılacağını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya’nın bazı ilçe belediye başkanları aileleri ve çocuklarıyla beraber Derbent Aladağ’da bir araya geldi. Derbent Belediyesi’nin organizesi ile düzenlenen Aladağ’daki kayak ve gezi etkinliğinde belediye başkanları aileleri ile birlikte kayak merkezi oluşturulacak alanda kayak keyfi yaşadı. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ve diğer ilgililer, incelemelerde bulunan Akyürek’e kayak tesislerinin kurulacağı alan, yapılacak acemi pisti ve diğer kurulacak pistler ile projenin diğer detaylarıyla ilgili teknik bilgiler verdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaklaşık bir metreye yakın karlı zemin üzerinde yürüyerek tesis yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Akyürek, burada yaptığı açıklamada, Konya bölgesi olarak Aladağ’ın artık ilgi alanlarına dahil olduğunu belirterek, “Aladağ’da kayak merkezi oluşturma çabalarını Belediye Başkanımız Hamdi Acar Bey başlatmıştı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeye sahip çıkıyoruz” dedi.
“KAYAK MERKEZİ İÇİN BU YIL SOMUT ADIMLAR ATILACAK”
Bu bölgede Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Derbent Belediyesi ile birlikte Konya’nın ilk kayak merkezini Aladağ’da oluşturacaklarını belirten Akyürek, “bugün burada belediye başkanlarımız ve belediye yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte ve buranın alan projesini hazırlayan arkadaşlarımızla beraber şu anda, bu mevsimde kar durumu nasıl diye bir inceleme yapmış olduk” diye konuştu. Bugünlerde Konya merkez ile ilçelerde kar yokken Aladağ’da 75-80 santim civarında kar olduğunu ve ortamın kayak yapmaya son derece müsait olduğunu gördüklerini dile getiren Akyürek, “Konya’mıza yakın bölgede, Ilgın, Beyşehir, Hüyük, Seydişehir ve Doğanhisar ilçelerimiz de buraya çok yakın. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl içinde somut ve önemli adımlar atacağız inşallah” dedi.
İyi bir kayak tesisinin hayata geçirilebilmesi için ulaşımında sağlıklı bir şekilde sağlanması gerektiğini aktaran Akyürek, Derbent ilçesinin çevresinden, içerisinden ve diğer tüm noktalarından bu bölgeye muhtelif şekillerde ulaşma imkanının da olacağını vurgulayarak, “Ama bunun yanında çok kaliteli sosyal tesislere de ihtiyaç var. Yani ikram alanları, dinlenme ve konaklama alanları ve buraya uygun malzemelerinin temin edildiği alanlar da gerekiyor. Bunlarla ilgili zaten belediye başkanımız ön çalışmalar yaptı. Bu yıl içinde daha somut adımlar atılacak inşallah” ifadelerini kullandı.
“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI ALADAĞ’DA AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK”
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, Aladağ’da Mart ayının ilk günleri olmasına rağmen yaklaşık bir metre civarında bir kar yüksekliği olduğunu vurgulayarak, “Büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile Büyükşehir meclis komisyon başkanlarımızı eş ve çocuklarıyla beraber burada ağırlamaktan mutluluk duyduk. Biz kısa süre önce Bursa Uludağ’da incelemelerde bulunduk. Orası ile Aladağ’ı mukayese ettiğimizde gerçekten Aladağ’ın artılarının daha fazla olduğu ortaya çıktı. İnşallah Konya’mız kadar Türkiye’mizin de turizm ve kayak merkezi olacak ve burası Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’in en büyük eserlerinden birisi olarak tarihe geçecektir. Bundan dolayı mutluyum, kıvançlıyım” dedi.
Başkan Acar, sözlü olarak ne kadar anlatılsa da buranın güzelliklerinin ve değerinin ancak gelip görünerek yaşanabileceğini, bu anlamda ilçe belediye başkanlarının da burayı gördükten sonra kendilerine büyülendiklerini ifade ettiklerini söyledi.
Aladağ’da eş ve çocuklarıyla birlikte kızaklarla kayak keyfi yaşayan bazı ilçe belediye başkanları da Aladağ’a hayran kaldıklarını, burada kayak merkezinin bir an önce kurulmasını canı gönülden arzu ettiklerini dile getirdi.
Aladağ’da Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ın da kayak takımlarını giyerek kısa bir kayak gösterisi yapması ilgiyle izlendi.
Bu arada, yakın gelecekte Konya’nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ’ın turizm teşvik kanunu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için hazırlanan projenin de tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Konya Büyükşehir Belediyesi, Derbent Belediyesi ve Konya Valiliği ile MÜSİAD’ın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5 bin ve 1/25 binlik imar planının yapıldığı, 1/binlik planın ise bitmek üzere olduğu belirtildi. Önümüzdeki günlerde jeolojik etütlerin de tamamlanmasıyla dosyanın 15 gün içerisinde Bakanlığa turizm teşvik alanı ilan edilmek üzere teslim edileceği kaydedildi.