Doğanın Güzellikleri İçinde Bolu Otelleri

Doğanın Güzellikleri İçinde Bolu Otelleri :Termal tatil için en güzel ve en uygun yerleşim yerlerinden biri olan Bolu, turistik açıdan oldukça değerlidir. Yerleşik nüfusunun az olmasına karşın, yaz kış gelen yerli yabancı turistler ile, son yıllarda cazibe merkezi haline gelmiştir.

Dörtdivan, Gerede, Göynük, Kıbrıscık, Mengen, Mudurnu, Seben ve Yeniçağa olmak üzere 8 ilçesi vardır. Bu ilçelerden Gölcük ve Kartalkaya, diğerlerine oranla daha fazla turist çekmektedir.

Doğal Güzellikler

Bolu şehri, özellikle gölleri ile dikkat çekmektedir. Yedigöller Milli Parkı, Aladğ Göleti, Sülüklü Göl, Karagöl, Şirinyazı Göleti, Gölköy Baraj Gölü, Yeniçağa Gölü, Kara Murat Gölü, Çubuk Gölü, Çayköy Göleti, Sünnet Gölü, Bolu’nun sahip olduğu göllerdendir. Bunun yanında Abant Tabiat Parkı, Beşpınarlar, Akkaya Travertenleri, Çakmaklar Çamlığı, Gölcük, Yaylalar, Tabiatı Koruma Alanları, yine Bolu’da bulunan doğal güzelliklerdendir.

Bolu’da Turizm

Av, Gençlik, Spor, Kongre ve Toplantı, Kamp ve Kış Turizmi, her yıl bolu’da sıklıkla yapılmaktadır.

Termal turizm : Kuzey Anadolu fay tabakası üzerinde bulunduğundan, doğal sıcak su kaynakları ve kaplıcalara sahiptir. Karacasu kaplıcası, Babas kaplıcası, Sarot kaplıcası, Pavlu kaplıcası ve Çatak kaplıcası en çok ziyaret edilen termal kaplıcalardır. Bu kaplıcalarda bulunan termal hoteller, ziyaretçilerin akınına uğramaktadır.

Kış turizmi : Bolu’da, hatta Türkiye’de kış turizmi denildiğinde ilk akla gelen yerlerin başında Kartalkaya Kayak Merkezi gelir. Yapımı devam eden bir otelle birlikte, toplam 4 otel bulunmaktadır. 1500 yatak kapasiteli olan bu otellerde, restoranlar, yüzme havuzları, resort spa, diskolar ve barlar bulunmaktadır.

Bolu Otelleri

İster seyahat turları, ister bireysel olarak gidebileceğiniz harika bir turizm şehri olan Bolu’da, oteller de kıyasıya bir rekabet halindedir. Tarihi, kültürel ve doğal açıdan zengin bir yerleşim yeri olan Bolu’da bulunan oteller, çeşitli kampanyalarla müşterilerini sevindirmektedirler.

Tam pansiyon yada yarım pansiyon olarak seçim yapabileceğiniz konaklama çeşitlerinde, erken rezervasyon çok önemlidir. Otellerin büyük bir çoğunluğu, erken rezervasyon seçeneklerinde büyük indirimler vermektedir.

Gazelle Resort Spa, Dorukkaya Otel Ski Mountain Resort, Grand Kartal Otel, Koru Otel, Kaya Palazzo, Abant Palace, Büyük Abant Oteli, önde gelen otellerdendir.

Bolu merkezde yer alan otellerde en dikkat çeken özellik, herşey dahil konaklamaların uygun fiyat avantajlarıyla sunulmasıdır. Oda kahvaltı, wireless, telefon, duş, tv, kurutma makinası gibi kullanımların ücretsiz olması, gerçekleştirilen aktiviteler ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

İstanbul’dan Bolu’ya, seyahat acenteleri sık sık turlar düzenlemektedirler. Bu turların en avantajlı tarafı, uçak biletinden konaklama yapılacak otele kadar herşeyi ayarlamalarıdır.

Bolu’nun ne kadar çok tercih edildiğini, Google aramalarında görmek mümkün. Google trend verilerine göre, özellikle sömestr yada balayı tatili için en fazla arama yapılan kelimeler arasında “Bolu kartalkaya”, “bolu otelleri”, “bolu termal”, “bolu termal otel”, “bolu abant”, “hotel bolu”, “bolu termal hotel” , “abant otelleri” ve bolu otel bulunmaktadır. Bu bile insanların, özellikle yurt içi tatil yapmak isteyen kişilerin Bolu için ilgisini göstermektedir.

Doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyen kişiler, internet üzerinden çeşitli araştırmalar yaparak, Bolu’nun doğal güzelliklerine ulaşmaktadırlar. Fakat konaklama yapacağınız oteli iyi araştırmak, tatilinizin istediğiniz gibi gitmesi için oldukça önemlidir. Bunun için en iyi yöntem, rezervasyon yaptıracağınız otel ile ilgli, Facebook, Foursquare, Swarm gibi uygulamalarda yazılan yorumları okumaktır.

Bolu Otel Fiyatları

Sahip olduğu yıldız sayısına, sundukları hizmete göre fiyatları değişen oteller, çeşitli kampanyalar yaparak müşteri kitlesini arttırmaya çalışırlar. Yarım pansiyon bir gece konaklama ücreti 110 TL ‘den başlamaktadır. Büyük otellerin yanında, butik oteller de bulunmaktadır. Daha küçük olan bu oteller, özellikle balayı otelleri arayan yeni evli çiftler için oldukça ideal olmaktadır. Hemen hemen tüm otellerin internet sitelerinden online rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Birçok otel, 6 yaşından küçük çocuklar için ücret almıyor. Bu nedenle, e posta yada telefon ile ilgili otele ulaşıp, detaylı bilgi alabilirsiniz.