Dubai Dünyanın En Büyük Kapalı Kayak Alanına Sahip Olacak

Dubai Dünyanın En Büyük Kapalı Kayak Alanına Sahip Olacak :Bir parça görgüsüzlük, bir parça aç gözlülük, biraz yüzsüzlük, bazı küçük dimağların algılamakta zorlanabileceği kadar petrol zenginliği ve elbette bir şeyhin her dilediğini yapma yetkisi… İşte size Birleşik Arap Emirlikleri’nin suni cenneti Dubai’nin hali.

Deniz kenarında olduğu kadar çölün ortasında kalan Dubai’de dünyanın en uzun kayak pisti inşa ediliyor.

Emirin geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile resmiyet kazanan bu kompleks, Dubai’de şu anda hizmet veren kayak pistinden 3 kat daha uzun olacak ve 1.2 kilometre kayılabilir pist içerecek. Bunların yanı sıra dünyanın en yüksek mesken binası, en geniş dans fıskiyesini de bulunduracak olan yapı şu an Almanya’da bulunan dünyanın en büyük kapalı kayak alanından 2 kat daha büyük olacak ve 2020 yılında tamamlandığında toplam 6.8 milyar Dolar’a mal olmuş olacak. (mal olmuş derken … anladınız siz)

Meydan One (bildiğiniz Türkçe’deki gibi meydan) isimli bu proje, 350 odalı bir otel, alışveriş merkezi, 300 kadar restoran, açılabilir tavan ve 78 bin kişiye mesken olabilecek yaşanabilir alan sunacak.

Hali hazırda 2005 yılında açılan, Mall of Emirates içindeki Ski Dubai isimli tatil köyü Guinness Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en geniş suni kayak pistine sahip ve 45 santigrat dereceye çıkan sıcaklıkta kayak yapma imkanı sunuyor. Ayrıca şehir, dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’ya da ev sahipliği yapıyor.