Dünyanın en hızlı kayakçıları Erzurum’da

Dünyanın en hızlı kayakçıları Erzurum’da :Erzurum’da 4 ülkeden 7 sporcunun katılımıyla hız kayağı yarışları yapıldı. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun destekleriyle Xanadu Snow White Oteli tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde 4 kategoride yapılan yarışlara, Türkiye, İngiltere, İsveç ve Avusturya’dan 7 sporcu katıldı.

Otelin 3 numaralı pistinde gerçekleştirilen yarışlarda, Speed DH kategorisi dünya şampiyonu İngiliz Jan Farrell, İsveçli Daniel Persson ve Hanna Matslofva, Avusturyalı Manuel Kramer ile Türkiye’den Berke Dikmen, Cenk Demiroğlu ve Aykut Topuz mücadele etti.

“Speed 1” kategorisi erkeklerde Daniel Persson ulaştığı 131,06 kilometrelik hızla birinci olurken, Jan Farrell de 130,75 kilometrelik hızla ikinciliği elde etti.

“Speed 1” kategorisi kadınlarda Hanna Matslofva 127,35 kilometre hıza ulaştı.

“Speed DH” kategorisinde Manuel Kramer 127,50 kilometre hızla birinci, Cenk Demiroğlu da 121,48 kilometre hızla ikinci oldu.

“Snowbike” kategorisinde Aykut Topuz 94, “Snowboard” kategorisinde ise Berke Dikmen 108,65 kilometrelik hızlarıyla birinciliği elde etti.

Yarışların ardından sporculara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

“Gelecek vadeden bir spor”

Organizasyon sorumlusu Berk Dikmen, Palandöken Kayak Merkezi’ne yine bir ilke imza attıklarını belirterek, “Bu sporun Türkiye’de gelişmesini sağlamak amacıyla böyle bir yarış düzenledik. Bu spor Dünya Kayak Federasyonu’nun temel sporlarından ikinci kademe arasında kabul ediyor. Olimpiyata girme ihtimali var. Gelecek vadeden bir spor olduğu için bu yarışmayı düzenlemeyi uygun gördük. Yarışlara katılan 3 sporcu dünyanın en hızlıları arasında ilk 10’da. Kayak ve kayak sporlarını yaygınlaştırmak için bu tür çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

Hanna Matslofva da bu spora 7 yıl önce başladığını ifade ederek, “En yüksek klasmanda dördüncü yılım. 186 kilometre hızla rekoru elimde tutuyorum. Bu sporun Türkiye’de de gelişmesi için bu organizasyona katıldık” dedi.