Elazığda kar kayakçıları mutlu etti

Elazığda kar kayakçıları mutlu etti :Türkiye’nin sayılı göl manzaralı kayak merkezlerinden Hazar Baba Kayak Merkezi’nde bu yıl etkili olan kar, kayakçıları memnun eti. Kayak yapanlar zaman zaman müzik eşliğinde halay çekerek güzel vakit geçirmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz kış, Türkiye genelinde kar yağışının etkili olmaması kayakçıları üzmüştü. Bu kış mevsiminde ise Türkiye genelinde 1 hafta arayla etkili yağan kar hem kayak merkezlerini, hem de kayak sevenleri memnun etti. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulanan göl manzaralı Hazar Baba Kayak Merkezi’nde de kayak sezonu açıldı. Güzel vakit geçirmek için gelenler kayak merkezinde kayak yapıyor, kar motorları ile geziyor. Gençler zaman zaman karın keyfini çıkarmak için bir birlerini kara batırırken, halay çekenler bile oluyor. Araçlarından müzik açanlar kar üstünde halay çekerek eğleniyor. Geçtiğimiz kış kar yağışının Türkiye genelinde çok az olduğunu belirten Hazar Baba Kayak Merkezi Müdürü Taner Durmuş, ”Bu yıl kar yağışının yoğunluğu büyük bir ilgi ile karşılandı. Elazığ’da bulunan ve 1999 yılından beri faaliyetle olan kayak merkezi göl manzaralı olması nedeniyle nadir kayak merkezlerinden biridir. Genellikle buraya Doğu ve Güneydoğu’dan gelenler oluyor. Yurt dışından nadir de olsa kayak merkezine gelenler var” dedi.

Pistinin açık ve göl manzaralı olmasının insanları daha çok kayak merkezine çektiğini dile getiren Durmuş, ”Yolun sürekli açık olması ve güneşi daha fazla görmesi nedeniyle insanlar buraya rahat geliyor ve keyifli vakit geçiriyor” şeklinde konuştu.

Yeni keşfedilen bir kayak merkezi olduğunu da ifade eden Durmuş, özellikle Hazar Baba’ya gelenlerin amatör ruhla kayak yaptığını ve bunun da eğlenceli bir etkinliğe dönüştüğünü söyledi.