Elmadağ Kayak Merkezi Yılbaşı Tatilinde Akına Uğradı

Elmadağ Kayak Merkezi Yılbaşı Tatilinde Akına Uğradı :Elmadağ Kayak Merkezi, 4 günlük Yılbaşı tatilini fırsat bilen Ankaralılar’ın akınına uğradı.

Başkent Ankara ‘nın merkezine beklenen kar yağmazken, 4 günlük yılbaşını tatilini fırsat bilen Başkent sakinleri Elmadağ Kayak Merkezi’ne akın etti. Vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanırken, çok fazla sayıda kişi tesislerin yer aldığı bölgeye uzun bir yürüyüşün peşinden ulaşabildi. Kayak merkezine aileleriyle gelen Ankaralılar, kayak kiralayarak dağın zirvesine çıktı. Kimi insanlar ise, kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı. Kar üzerinde oynayan köpek yavruları vatandaşların ilgi odağı oldu.

Yılbaşı tatilini çocukları ile geçirmek isteyen aileler, beraber kayarak ve kartopu oynayarak eğlenceye dahil oldu. Karı görmesi için çocuklarını getiren bir kadın, “Kar bize gelmedi biz ona geldik. Bekliyoruz fakat geleceği yok herhalde. Yazın çok fazla tercih ettiğimiz bir yer değil fakat kar yağdığı dönemlerde gelmeye çalışıyoruz. Kar, istenilen seviyede değil. Bu kadarı dahi bizi tatmin etti” diye belirtti .

Oğlunu getiren bir baba ise, ilk kez çocuğunun kar ile tanıştığını ifade ederek, “Birkaç günlük tatilde çocuklarımız kar görsün diye Elmadağ’a geldik fakat yeterli seviyede değil. Türkiye’nin her yerinde kar var fakat Başkent Ankara ‘da yok. Her yerde yol kapanma haberleri geliyor. Elmadağ’da da yeterli değil fakat çocuklarımız burada birkaç saat eğleniyor. Karla tanışmış oluyorlar. Benim oğlum ilk kez kar görüyor. Ona da enteresan geldi” diye açıkladı .

Elmadağ’da da karın olmayacağını düşündüklerini açıklayan bir anne, “Çocuklar kar keyfini yaşayamadı, burada dolasıya yaşasınlar dedik. Kar var mı diye tereddüt oldu. Burada çok fazla eğleniyoruz” olacak şekilde açıkladı .

Karın keyfini doyasıya çıkaran minik kız ise, “Karda kaymak benim için çok fazla eğlenceli oldu. İlk kaydığımda dengemi sağlayamadım. Sonra alıştım fakat tekrar de düştüm” diye belirtti .

Geçen sene Ocak ayına oranla bu sene daha çok kar olduğunu açıklayan kızak satıcıları, 4 gün boyunca karın da yağmasıyla beraber işlerin artacağını aktardı