Erciyes 100 Bin Rus Turiste Hazırlanıyor

Erciyes 100 Bin Rus Turiste Hazırlanıyor : Kayseri, Erciyes Kayak Merkezi ile 100 Bin Rus turisti karşılamaya hazırlanıyor. Rus turistler KEİB ile Erciyes’e gelecekler. Detaylar haberimizde…

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat, KEİB’in Kırım’a Rusya tarafından 12.5 milyar euro yatırım hibesi verildiğini söyledi. Gündüzpolat, “Anadolu yatırımcısına öncelik verilecek ve Kayseri burada ciddi yatırımlar için adımlar atarak hak ettiğini almalı” dedi. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat, KTO Başkanı Hiçyılmaz ve Erciyes Aş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ile görüşerek, Moskova’ya KTO Temsilciliği’nin açılması ve Karadeniz Kış Olimpiyatları’nın ilkinin Erciyes’te yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. 22-27 Mart tarihleri arasında Moskova ve Kırım’a yapılacak altı günlük işbirliği ve fırsatlar için görüşmeler yapmak üzere bölgeye gidecek olan Kayseri ve Nevşehirli işadamları ve STK temsilcilerinin bu ziyareti öncesi Kayseri’ye gelen Erdoğan Gündüzpolat bir dizi görüşmeler yaptı.

İlk olarak KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı ziyaret eden Keib Rusya Konseyi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat ve Konseyin Anadolu Bölgesi Temsilcisi İlter Sağırsoy ve yönetim kurulu üyeleri, iki ülke arasında işbirliğinin daha da geliştirilmesi için neler yapılabileceğini görüştü.

ERCİYES’E 100 BİN RUS TURİST

Erdoğan Gündüzpolat ve beraberindeki heyet daha sonra Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ile görüştü. Erciyes’teki yeni yapılan otel ve tesislerde incelemelerde bulunan heyet özellikle kayak konusunda çok istekli ve hevesli olan Rus turistlerin Erciyes’e getirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunan Cıngı ve Gündüzpolat, 22-27 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Moskova-Kırım ziyaretinde Erciyes AŞ nin temsilcisinin katılması konusunda anlaştı. Gündüzpolat, Rus turistlerin Palandöken’e çok büyük rağbet gösterdiklerini hatırlatarak, şöyle dedi:

“Erciyes’i görseler buradan vazgeçmezler. Ancak tesisler ve özellikle oteller biraz daha geliştirilmesi ve yatak kapasitesi arttırılmalı. Bu yapacağız çalışmalar sonrasında önümüzdeki sene Erciyes’e 100 bin turistin getirilmesini gerçekleştirebiliriz.”