Erciyes 5. Engelliler Kış Festivali

Erciyes 5. Engelliler Kış Festivali :Festival kapsamında, görme engelliler gösteri yarışı yaptı.Kayseri’de düzenlenen Erciyes 5. Engelliler Kış Festivali’nin ikinci gününde, görme engelliler gösteri yarışı yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Engelliler Spor Kulübü ve Alberg Spor Kulübünce Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapısı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, festivale katılanlara teşekkür ederek, “Engelliler için ne yapsak az gelir. Engelli engelsiz diye bir ayrım yapmıyoruz. Buraya Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir yatırım yaptık. Amacımız, sadece burada festivali yapmak değil, Erciyes’in engelliler için hiçbir engel tanımadan rahatlıkla kullanılabilecek bir alan olduğunu göstermek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından görme engelli sporcular, antrenörlerin yardımıyla kayak takımlarını giyerek gösteri yarışı yaptı. Yarışın ardından tüm sporculara madalya verildi.

Doğuştan tek bacağı olmayan yüzme antrenörü ve Ampute Futbol Milli Takımı oyuncusu Feyyaz Gözaçık da festivalde kayak gösterisi sundu.

Festival, bugünkü etkinliklerle sona erdi.

Görme engelli Mahmut Selçuk, 15 sene önce kayak yapmayı hayal ederken bugün Erciyes’te kayak heyecanı yaşadığını söyledi.

Kendilerine destek verenlere teşekkür eden Selçuk, “Bizlere fırsat verildikçe engellerin aşıldığı bir gerçektir. Bunu sizler de görüyorsunuz” dedi.

Kayağa ilk başladığı dönemde korktuğunu anlatan Selçuk, “Her zaman düşüp bir yerimi kırarım diye korktum. Öğrenirken sorun yaşamadım. Hocalar sayesinde rahatça öğrendik, komutlarla rahat bir şekilde kayıyoruz” diye konuştu.

Görme engelli Mehmet Çağaday ise 6 aydır kayak yaptığını belirterek, “Biz her zaman şunu diyoruz; altyapı hazırlandığı zaman birçok şeyi başaracağız. Kendini eve kapatmış insanları buraya çağırıyorum. Kayak yapmak çok güzel” ifadelerini kullandı.