Erciyes Alp Disiplini Yarışları ‘na Ev Sahipliği Yaptı

Erciyes Alp Disiplini Yarışları ‘na Ev Sahipliği Yaptı : Türkiye Kayak Federasyonu’nun 2015 sezonu Alp Disiplini B Grubu Slalom ve Büyük Slalom yarışları hafta sonu Erciyes’te yapıldı. Yarışmalara 11 ilden 95 sporcu katıldı. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Şubat ayı ortasında Avrupa Snowboard Şampiyonasının da Erciyes’te yapılacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla dünya standartlarında kayak merkezi haline gelen Erciyes, turizme hizmet etmenin yanı sıra kayak şampiyonalarına da ev sahipliği yapıyor. Türkiye Kayak Federasyonu’nun Alp Disiplini B Grubu Slalom ve Büyük Slalom müsabakaları da hafta sonu Erciyes’te yapıldı. İki gün süren müsabakalara Kayseri’nin yanı sıra Ankara, Bursa, Antalya, Ordu, Sivas, Kocaeli, Niğde, Aydın, Isparta ve Bolu’dan sporcular katıldı.

Yarışlarla ilgili değerlendirme yapan Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kıyıcı, Kayseri’de bu yarışları yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Çok güzel bir ortam bulduk. Güzel bir hazırlık vardı ve pist çok güzeldi. Hiçbir aksama ve sakatlık olmadan yarışmalarımızı tamamladık. 22-23 Ocak’ta Alp Disiplini ikinci lig müsabakaları da burada yapılacak. Diğer yarışmalarımızda da Erciyes’i fazlasıyla kullanacağız. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı ise Erciyes Master Planı’nın tüm hızıyla devam ettiğini ve yapılan çalışmalar sonucu çok güzel pistlerin ortaya çıktığını söyledi. Önümüzdeki yıllarda Erciyes’in çok daha büyük sportif aktivitelere ev sahipliği yapacağını vurgulayan Cıngı, “Nitekim bu yıl şubat ayı ortasında yapacağımız Avrupa Snowboard şampiyonası da dünyada Erciyes’in markalaşma sürecini biraz daha hızlandıracak ve Erciyes’in dünya liginde bir kayak merkezi haline getirilmesi için atılan adımlardan biri olacak. Şu an pistlerimiz açık, tüm dünyadan kayakseverleri Erciyes’e davet ediyoruz” diye konuştu.

Yarışmalar sonucu dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Yarışlarda, kategorilerinde dereceye giren sporcular ve katıldıkları iller şöyle:
ERKEKLER
U12
1. Alp Arat Bursa
2. Osman Köküm Kayseri
3. Kutlu Şan Demirören Bursa
U14
1. Ali Alan Kayseri
2. Şakir Gelgi Kayseri
3. Sabri Çınar Karahan Ankara
U16
1. Yiğit Can Kuş Ankara
2. Ömer Sayılgan Ankara
3. Doruk Kaan Turan Kocaeli
U18
1- Süleyman Öztaş Kayseri
2- Mete Hıdıroğlu Ankara
3- Muhammed Erciyeslioğlu Kayseri
18+
1. Ercan Aslı Kayseri
2. Bayram Deniz Bursa
3. Ahmet Yıldız Isparta
BAYANLAR
U12
1. Belemir Erdem Ankara
2. Duru Egeli Antalya
3. Ayfer Zeynep Çay Kayseri
U14
1. Güneş Gülten Dayıoğlu Kocaeli
2. Eris Ülgen Ankara
3. Melisa Kara Ankara
U16
1. Su Genelioğlu Ankara
2. Meryem Ayşe Mermer Kayseri
3. Aleyna Altunok Bursa
U18
1. Duygu Bağlan Kayseri
2. Asude Tanatay Bursa
3. Mina Kılıç Bolu
18+
1. Yasemin Soylu Kayseri
2. Ferziye Pınar Kayseri
3. Elif Bengüsu Çemerek Kayseri