Erciyes Kayak Merkezi ’ne İlgi Arttı

Erciyes Kayak Merkezi ’ne İlgi Arttı :Ülkemizin önemli kış turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes’e yapılan dev yatırımlar sonuç vermeye başladı… Gerek içi turizm, gerekse yurt dışından gelen turist sayısı her geçen gün artmakta… Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Master Planla ve yapılan önemli yatırımlarla yıldızı parlayan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, şimdiden Erciyes’e akın eden yerli ve yabancı turistlerle cıvıl cıvıl bir görüntü sergiliyor.

İlimizde kış sporları ve kış turizmi açısından sporcuların olmazsa olmaz uğrak yerlerinden olan Erciyes Dağı, Ocak Ayı’nın ilk haftasında yerli ve yabancı turistler içinde eşsiz eğlence ve olanaklar sunuyor. Sporcular kayak, snowboart ile adrenalin dolu anlar yaşarken, ziyaretçiler ise teleferik ile gezinti yapmanın tadını çıkarıyor.

Kar kalınlığının 80 santimetreyi aştığı kayak merkezinin ziyaretçileri, çocuk çocuk kayak yapmanın keyfini çıkartırken İzmir, Mersin, Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Antalya, Kahramanmaraş gibi yurdun dört bir yanındaki illerden şehrimize gelen kayak severler, pistleri ve tesisleri beğendiklerini ifade ederek herkesi Erciyes’e kayak yapmaya davet ettiler….

Erciyes Dağı’na ilk kez geldiğini belirten Kahramanmaraşlı Zeki Çelik, “ Erciyes’i çok beğendik. Hava şartlarının bu kadar güzel olduğunu düşünmüyorduk. Hava güneşli olunca bizim için çok güzel oldu. Uzaktan geliyoruz. Kayserililer gibi çok fazla kayma fırsatımız olmuyor. Burası çok güzel çok beğendik” diyekonuştu…

Üniversite eğitimi için ilimize gelen kayaksever öğrenci ise, “ ilk defa Erciyes’de kayıyoruz. Çok güzel burası herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Kırıkkale’den gelen kayaksever de, “ Erciyes’de kaymak çok güzel. Uludağ’da kayıyorduk buraya gelince burası daha güzel geldi. Buranın pistleri çok güzel” ifadesinde bulundu.

İlimiz sakinleri ise, “ hafta da bir buradayız. Erciyes’in pisti gayet iyi şuan ufak tefek taşlar var ama çok engel olmuyor. Piste sıkıntı yok” dedi.
Sporcu kayaksever de, “ Erciyes’in pisti çok iyi. Zaten yoğunluktan da anlaşılıyor ki Erciyes çok güzel. Yeni öğrenenlere tavsiyede bulunmak istiyorum. İlk başa cesur olmaları gerekiyor” dedi.

İzmir’den gelen kayaksever ise, “ Erciyes’e ilk kez geliyorum. Çok beğendim” dedi.
Erciyes’de Kayak öğretmenliği yapan Veysel Değirmenci, de haber ekibimizin aracılığıyla ilk defa kayak yapanlara tavsiyelerde bulunarak “Kayak çok kolay öğrenilen bir spordur. Herkesin yapabileceği bir spor dalıdır. İlk başta kayak yapanlar en düz zeminli alanları seçmesi gerekir. Kayak yapmak çok zevkli ve eğlencelidir. Kayak yapmak isteyenler gelsinler Erciyes’e geldiklerinde öğretmenler aracılığıyla iki üç saate çok kolay öğretiliyor. Türkiye ve Dünya kayak merkezlerine göre Erciyes, Master planı ile daha güzel oldu” tavsiyesinde bulundu.