Erciyes Kayak Merkezi tıklım tıklım

Erciyes Kayak Merkezi tıklım tıklım :Türkiye’nin önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes’te hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.Hafta sonu tatilini fırsat bilen yüzlerce kişi ailece Erciyes Kayak Merkezi’nde hem kayak hem de piknik yapmanın keyfini çıkartıyor.

Kayseri Turizmciler Derneği (KAYTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Eğlenceoğlu, yaptığı açıklamada Erciyes’e gösterilen ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Özellikle şehir dışından gelenlerin döndüklerinde Erciyes’in gönüllü tanıtım elçiliğini yaptığını anlatan Eğlenceoğlu, “Hafta sonu olunca otellerimizin tamamı yüzde yüz doluluğa ulaşıyor, pistlerde neredeyse kayacak yer kalmıyor. Hem kızak hem de kayak pistleri tıklım tıklım dolu. Bu yoğunluğu görmek bizi de sevindiriyor” diye konuştu.

Erciyes’te Hacılar ve Hisarcık kapıdaki tesisler de açık olmasına rağmen Tekir kapıda yoğunluk yaşandığını, vatandaşların daha çok buradaki pistleri tercih ettiğini ifade eden Eğlenceoğlu, Tekir’deki gondol tipi teleferiklerin önünde zaman zaman kuyruklar oluştuğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte Adana’dan gelen Esra Küçük, “Hafta sonunu burada geçireceğiz. İlk defa geçen yıl gelmiştim. Hem yakın olması hem de pistlerin çok güzel olması nedeniyle Erciyes’e gelmek için can atıyorum” diye konuştu.