Erciyes Kayak Merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu

Erciyes Kayak Merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu :Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, yağan kar ile beraber Erciyes Dağı’nda kar kalınlığının 10-15 santimetreyi bulduğunu söyleyerek, “Kaya sezonunu 1 Aralık’ta açmaya gayret edeceğiz” dedi.

Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes’e yağan karın ardından kar kalınlığının bazı bölgelerde 15 santimetreyi bulduğunu söyledi. İkiler, “Erciyes Kayak Merkezi’ne dün akşam itibariyle 2 bin 200 metreye mevsimin ilk karı yağdı. Bölgeler arasında tahminen 10-15 santimetre arasında bir kar yağışı oldu. Bundan yaklaşık 25 gün önce Erciyes’imize ilk kar yağmıştı. Bu yağan kar bizi mutlu etti ancak hava tahmin raporlarından takip ettiğimiz kadarıyla Perşembe gününden itibaren havalar tekrar ısınmaya başlayarak yağan bu kar hafta sonuna kadar erimiş olacak. Daha sonraki süreçte tekrar ikinci bir kar yağdıktan sonra kayak sezonunu Erciyes Kayak Merkezi’nde açmış olacağız” dedi.

İkiler ayrıca, “Hava sıcaklığının eksi değerlere düşmesi ile beraber 1 milyon 700 metrekarelik bir alanda suni karlama da yapabiliyoruz. Önümüzde ki hafta Salı gününden itibarende suni karlama sistemlerinin hepsini çalıştırarak 1 Aralık tarihinde kayak sezonumuzu açmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.