Erciyes Kayak Merkezinde Yüksek Düzeyde Güvenlik

Erciyes Kayak Merkezinde Yüksek Düzeyde Güvenlik :Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı, Erciyes dağındaki pist güvenlikleri ile ilgili olarak, “Türkiye’de diğer dağlarda olmayan bizim güvenlik ve düzenleme ekibimiz var. Bu güvenlik ekibi sürekli pistlerde gezerek herhangi bir sıkıntı durumunda hem kayak yapan vatandaşlarımıza ilk yardım uygulayıp sağlık merkezimize ulaştırmada görevlidir” dedi.

Erciyes dağındaki pist güvenliklerine değinen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı, “Bilindiği üzere Erciyes dağı tek bir otorite tarafından yönetilen bir dağ. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’de büyükşehir belediyemizin bir iştiraki olarak Erciyes Dağını yönetmekle mükellef. Tabii ki bizim buradaki yönetim tarzımız öncelikle güven esasına dayanıyor. Herşeyden önce insana gelebilecek bir zararın telafisi çok zor. Bununda şuurunda hareket ediyoruz ve kayak sporları da diğer sporlara nazaran biraz daha riskli bir spor olduğu için ve tabiat şartlarında dağ yüzeyinde yapıldığı için biz güvenlik tedbirlerimizi sezon boyunca özellikle arttırmaya gayret ediyoruz. Bizim kızak alanlarımız, pistlerimiz ve diğer aktivitelerinin yapıldığı bölgeler tamamen filelerle ayrılmış ve riski ortadan kaldırmak için tasarlanmış durumdadır. Kızak alanında özellikle çok ciddi kazalar olabilme riski olduğu için biz o bölgedeki yoğunluktan dolayı güvenlik tedbirlerimizi arttırmış durumdayız” diye konuştu.

Kızak alanındaki çalışma şekline değinen Cıngı, “Kızak alanındaki arkadaşlarımız sürekli vatandaşlarımızı ikaz etmektedir. Pistlerimiz sadece kayakçılarımıza tahsis edilmiş durumdadır. Türkiye’de diğer dağlarda olmayan bizim güvenlik ve düzenleme ekibimiz var. Bu güvenlik ekibi sürekli pistlerde gezerek herhangi bir sıkıntı durumunda hem kayak yapan vatandaşlarımıza ilk yardım uygulayıp sağlık merkezimize ulaştırmada görevlidir. Ayrıca pistlerin deforme olan yerlerini, rüzgardan yada tipiden dolayı kayan tabelaların düzenlenmesi, güvenlik filelerinin kontrol edilmesi ve güvenlik filesi olmayan yerlere takılması konusunda uzman 15 kişilik bir pist ekibiyle çalışıyoruz. Erciyes gerçekten güvenliği birinci derecede önemsediğimiz bir dağ. Bizde bu uğurda çok gayret sarfediyoruz” şeklinde konuştu.

Erciyes dağına öğrencileri ile birlikte kayak yapmaya gelen Özkan Baysal ise “Buraya öğrencilerimizle beraber geldik. Burada pist güvenliği ile alakalı bir sıkıntı yaşamadık. Gerekli tedbirler alınmış gibi görünüyor. Düşmeye karşı fileler var. Çok bilmeyenler için acemi kayak merkezi var. Güvenlik görevlileri gerekli müdahalede bulunuyor. Memnunuz” ifadelerini kullandı.