Erciyes Kayak Merkezine Doğalgaz Ulaştı

Erciyes Kayak Merkezine Doğalgaz Ulaştı :Erciyes Master Planı kapsamındaki yatırımlardan olan doğalgaz, Erciyes’e ulaştırıldı. Doğalgazın Erciyes’teki tesislere ulaştırılması dolayısıyla düzenlenen törende Erciyes’in bir değer daha kazandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kazasız belasız bir sezon temennisinde bulundu.

Doğalgazın Kayserigaz tarafından zirveye ulaştırılması nedeniyle gerçekleştirilen törende ilk konuşmayı Erciyes AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı yaptı. Erciyes’in Master Plan ile yeni bir çehreye kavuştuğunu ifade eden Cıngı, Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan Erciyes’e yatırımlarını sürdürdüğünü söyledi. Erciyes’e yatırım yapan Kayserigaz ve diğer yatırımcı kuruluşlara da teşekkür eden Cıngı, Erciyes’te yenilik ve gelişmeleri kaydetmeye devam edeceklerini belirtti. Cıngı, “Arkamızda Büyükşehir Belediyesi oldukça biz de gaza basmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Erciyes’in iklim ve coğrafyasının kendilerini çok zorladığını ama buna rağmen temiz enerji olan doğalgazı Erciyes’e çıkarmayı başardıklarını söyledi. Artık tüm otel ve tesislerin doğalgazı kullanabileceğini ve bu yatırım için 11 milyon TL harcadıklarını dile getiren Bora, “Ama bu yatırım Erciyes için gerekiyordu. Çünkü Erciyes Master Planı dünya standartlarında kış turizm merkezi ortaya çıkardı. Erciyes’e ulaştırdığımız doğalgaz hattı, Develi’ye kadar devam edecek. Aralık ayına girmeden hattı Develi’ye ulaştıracağız.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise eskiden yol ve suyun medeniyetin göstergesi olarak görüldüğünü belirterek, “Yol ve suya daha sonra elektrik de ilave oldu. Ardından internet ve telekom altyapıları medeniyetin göstergesi olarak gösterildi. Buna daha sonra doğalgaz da eklendi. Kayseri’nin ekonomik değeri olan Erciyes, doğalgazın gelmesiyle yeni bir değer daha kazanmış oldu.” şeklinde konuştu.

KASKİ ve KCETAŞ’ın Erciyes’teki altyapı yatırımlarını tamamladığını, ekip içinde gördükleri doğalgaz şirketinin de doğalgazı ulaştırmasıyla sezona hazır hale gelindiğini dile getiren Başkan Çelik, kazasız belasız bir sezon temennisinde bulundu ve yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Mustafa Çelik konuşmalardan sonra beraberindekilerle birlikte doğalgazın Erciyes’e ulaştırılmasını simgeleyen meşaleleri yaktı.