Erciyese 21 otel yapılıyor

Erciyese 21 otel yapılıyor :300 milyon avroluk yatırımla dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye hazırlanan Erciyes’te otel yatırımları da artıyor.

Düzenlenen basın toplantısında Erciyes Kayak Merkezi Master Planı’nı tanıtan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Bu zenginliklerin büyük yatırımlarla ortaya çıkması turizm potansiyelini artıracaktır. Deniz-güneş-kum turizminde yakalanan başarıyı Erciyes örneğinde olduğu gibi kış turizmi ile de yakalayabiliriz. Belediye olarak turizme yatırım yapıyoruz çünkü kârlılık açısından önemli bir sanayi” dedi.

Yatırımcılar arasında Doğuş Grubu da var

Bölgeye kayak merkezlerinin yanı sıra yapılması planlanan 21 otelin 17’si butik 4’ü yıldızlı olacak. Bunun için çok sayıda yatırımcıdan teklif aldıklarını belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, “21 otelin tapularını teslim ettik. Dokuz otelin temelleri atıldı. Doğuş Grubu da bölgede bir otel yapacak” şeklinde konuştu.

Master planının 300 milyon avroya tamamlanması beklenirken, Yatırımlar tamamlandığında Kayseri’ye 100 milyon avro dolaylı, 100 milyon avro da doğrudan gelir sağlanacak. 3 bin kişiye yeni istihdam açılacak. Hedeflenen tursit sayısı ise 2 milyon kişi.