Erciyeste 120 Filmi Canlandırıldı

Erciyeste 120 Filmi Canlandırıldı :Tekten Ortaokul Koleji’nin Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Vatan Sevgi Yürüyüşü” ne katılan Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, “Biz Türk Milletini, bilge millet olarak biliyoruz ve dünyada belki de eşi benzeri olmayan bir millet olarak addediyoruz. Çünkü mazlumların savunucusu, zalimlerin hasmı olarak tarih boyunca adaleti tesis etmiş bir millet” dedi.

Tekten Ortaokul Koleji’nin Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Vatan Sevgi Yürüyüşü”nde öğrencilerin performansları göz doldurdu. Vatan sevgisi bilinci oluşturmak için gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Ali Yavuz, Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan ve çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Yürüyüş öncesi okul öğrencileri tarafından şehitlik mertebesinin anlatıldığı tiyatro oyunu sergilendi.

“TÜRK MİLLETİ ÇOK BÜYÜK BİR TARİHE SAHİP”

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımızın bugünkü ‘120’ etkinliğiyle gurur duyuyorum. Mükemmel bir etkinlik ortaya koyduk. Tarihi yaşamak, yaşatmak adına, biliyoruz ki; Türk Milleti çok büyük bir tarihe sahip. Bu yüzden büyük milletlerin de büyük tarihleri olduğunu bildiğimiz için bunu tarihe nasıl sahip çıkıyorsak, geleceğe de bu kadar güçlü hazırlandığımızı biliyoruz. Yeniden diriliş için, bir milletin yeniden dirilişi için, bu çok gerekli. Biz, Türk Milleti’ni bilge millet olarak biliyoruz. Dünyada belki de eşi benzeri olmayan bir millet olarak addediyoruz. Çünkü mazlumların savunucusu, zalimlerin hasmı olarak tarih boyunca adaleti tesis etmiş bir millet. 120 filmi de 120 çocuğu anlatan bir film. Seyrettirdik çocuklarımıza ve bugün de onun tatbikatını yapıyoruz.”

“BİZİM YAPTIĞIMIZ BU ETKİNLİK, ONLARIN YAPTIĞI FEDAKARLIĞIN YANINDA ÇOK KÜÇÜK BİR ŞEY”

Etkinliğe katılan çocuklar da 120 filmini seyrettiklerini ve oyunu kış şartlarında oynamaya çalıştıklarını anlattı. Hasan Enes isimli bir öğrenci, “Burada Tekden Koleji olarak, 120 çocuğun vatanı uğruna donarak ölmesini canlandırmak istedik, gayet güzel bir etkinlikti” diye konuştu. 6. Sınıfa gittiğini söyleyen bir öğrenci ise, “Vatan sevgisi yürüyüşünü gerçekleştirdik ama bizim yaptığımız bu etkinlik, onların yaptığı fedakarlığın yanında çok küçük bir şey. Biz onları burada tekrar hatırlatmak istedik; ama bilmem kimler hatırladı. Biz, Tekden Koleji olarak, vatan sevgisi üzerinde çok önemle durduk” ifadelerini kullandı. Daha sonra okul öğrencileri tarafından yürüyüş yapıldı.