Erciyes’te hafta sonu yoğunluğu

Erciyes’te hafta sonu yoğunluğu :Türkiye’nin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes’te hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Hafta sonunu Erciyes Kayak Merkezi’nde geçirmek isteyen aileler, çocuklarıyla Tekir ve Hacılar Kapı’daki pistlere akın etti.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes’in genelinde kar olmamasına rağmen yapay kar makineleriyle pistleri karladıklarını ve kayakseverlerin hizmetine sunduklarını söyledi.

Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen kayak merkezlerinin genelinde kar olmadığını belirten Cıngı, Erciyes’in yapay kar makineleri avantajı bu yıl da kullanılarak vatandaşlara kayak yapma imkanı sunulduğunu ifade etti.

Kent merkezinde hava sıcaklığının sıfırın altında 3-4 derece olmasına rağmen Erciyes’te havanın daha sıcak olduğunu anlatan Cıngı, “Sadece kayak yapmak için değil ailesiyle farklı bir gün geçirmek isteyen insanlar da Erciyes’e geliyor. Hem kayak hem de piknik yaparak şehrin sıkıcı havasından biraz olsun uzak kalmış oluyorlar. İki haftadır hafta sonları ciddi anlamda yoğun geçiyor. Henüz beklediğimiz kar yağışı olmasa da gösterilen ilgiden memnunuz” diye konuştu.

Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da 91. Genel İdare Kurulu Toplantısı için geldiği Kayseri’de, Erciyes Kayak Merkezi’ne çıkarak kayak yapmanın heyecanını yaşadı.

Olpak, gittikleri şehirlerin güzelliklerinden istifade etmeye çalıştıklarını söyledi.