Erciyeste hedef 2 milyon ziyaretçi

Erciyeste hedef 2 milyon ziyaretçi :Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Erciyes Kayak Merkezi’ne gösterilen ilginin her geçen gün giderek arttığını belirterek, bu yıl 2 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

Ekici, Erciyes Hacılar Kapı’da düzenlediği basın toplantısında, ilçelerinin ve bölgenin turizmde hak ettiği yeri alabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Hacılar Kapı Bölgesinde 40 odalı, 60 yataklı otelin hizmete geçtiğini belirten Ekici, herkesi hem Erciyes manzaralı hem de Kayseri manzaralı otele beklediklerini ifade etti.

Yapılan yatırımlarla Hacılar’ın ve Erciyes’in daha çok canlanacağını kaydeden Ekici, “Erciyes’e gelen turist sayısı her geçen gün artmaktadır. Geçtiğimiz yıl bir milyon turist sayısına ulaşmıştık, inşallah bu yıl ki hedefimiz 2 milyon turist olacaktır. Bu tarzda işletmelerimizin sayısı arttıkça ziyaret eden turist sayımızın da artacağına inanıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ile birlikte Hacılar ve Erciyes Hacılar Kapı bölgemize gereken yatırımları yapacağız” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, Erciyes Master Planı kapsamında yapılan Hacılar Kapı’nın, hem butik oteli, hem de kafeteryalarıyla nezih bir yer olduğunu vurguladı.