Erciyes’te, Yılbaşına Suni Karlı Kayak

Erciyes’te, Yılbaşına Suni Karlı Kayak : Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde, kar yağışının yeteri kadar olmaması nedeniyle pistler suni karlarla kaplandı.

Kış mevsimi kapsamında, yeterince kar yağışı almayan Erciyes Kayak Merkezi yılbaşı için suni karla hazırlandı. Gece sıfırın altında 4 derece ve daha altına inen havalarda çalıştırılan kar makineleri, pistlerin büyük bölümünün beyaz örtü ile kaplanmasını sağladı. Erciyes’in yeni yıla hazır olduğunu ve kayakseverleri beklediklerini söyleyen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, şunları söyledi:

“Dağ şartlarında kontrol edemediğiniz risk ve ihtimallerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla, teknoloji belli bir yere kadar kayak sektörüne ciddi katkılar sağlıyor ama ondan sonra tamamen, tabii ki Cenab-ı Allah’ın takdiri neticesinde, yağışın olup ya da olmaması neticesine bağlı. Teknolojik olarak şimdiye kadar tüm ülkemizde ve dünyada, genel itibarı ile kar yağışı sıkıntısı var. Şimdiye kadar yapabileceğimizin azamisini yaparak, Tekir Kapı, Hisarcık Kapı ve Hacılar Kapı ana pistlerimizde suni karlama sistemi ile açtık. Suni karlama sistemimiz için, hava şartları da önemli. Rüzgarın esiş yönünün tesiri var. Eksi 4 eksi 5 dereceyi görmeden kar da üretemiyorsunuz.”

ERCİYES’TE 56 SANTİMETRE KAR VE YÜZDE 70 OTELLER DOLU

Kayak yapılan pistlerin dışında kar olmadığını ve kar kalınlığının 56 santimetreye ulaştığını ifade eden Cıngı, şöyle devam etti:

“15 Kasım’dan itibaren kar üretiyoruz. Ana pistlerimizde çok şükür kayak severlerin hizmetine açmış bulunuyoruz. 56 santim kalınlığında pistlerimizde ezilmiş kar var. Kayak severler de pistlerin kaliteli olduğundan bahsediyor. Pistlerimizin dışında kar yok. Kar, otel ve konaklama tesislerimizin doluluğunu etkiliyor. Yılbaşına yakın kayakseverler Erciyes’e akın ediyor. Şu an yüzde 70, yılbaşı için yüzde 100 doluluk oranı var.”