Erciyes’teki Lifos Kafe’ye En İyi Dağ Restoranı Ödülü

Erciyes’teki Lifos Kafe’ye En İyi Dağ Restoranı Ödülü : Dünyanın en modern kayak merkezlerinden olma yolunda ilerleyen Erciyes Kayak Merkezi’ndeki Lifos Kafe, tüm kayak merkezlerini takip eden Ichwill Schnee internet sitesi tarafından “dünyanın en iyi dağ restoranı” seçildi.

Daha önce de Erciyes’i “Golden Best Destination” ödülüne layık gören ve “Dünyanın en iyi kayak merkezi” internet sitesi, dünyadaki 600’e yakın kayak merkezindeki restoranları inceledi. Değerlendirmeler sonucunda Erciyes Dağı’nın eteklerindeki Lifos Kafe, en iyi dağ restoranı seçildi.

Ichwill Schnee Yönetim Kurulu Başkanı Christian Flühn, Lifos Kafe işletmecisi Mehmet Yelkanat’a, belgesini takdim etti.

Flühn, burada yaptığı açıklamada, kayak sektörü alanında internet haberciliği yaptıklarını, 2 milyondan fazla ziyaretçileri olduğunu söyledi.

Erciyes’i çok modern bulduklarını ifade eden Flühn, şunları kaydetti:

“Dünyanın hiçbir yerinde Erciyes kadar modern tesisleri olan bir kayak merkezi yok. Bugüne kadar yapılmış dünyanın en geniş suni karlama işi de Erciyes’te yapıldı. Bizim gibi Avrupa’dan gelen insanlar için bu kadar kaliteli karı olan, dünyanın kültür merkezi Kapadokya’nın yanında bulunan bir kayak merkezi çok özeldir. Ayrıca Erciyes’ten, 20 dakikada havalimanına ulaşılabilmesi, Erciyes’i dünyanın en yakın kayak merkezi haline getiriyor.”

Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Büyükşehir Belediyesi’nin turizm master planını uygulamaya başlamasının ardından tüm dünyadan insanların beğenisini aldıklarına dikkati çekti.

Ödülün Kayseri adına sevindirici olduğunu belirten Cıngı, “Hem Erciyesimiz hem de Erciyes’teki işletmelerimiz dünyanın ünlü kayak merkezlerindeki kayak kalitesini insanlara sunarak bu ödülleri alma seviyesine geldiler. Bu ödülden dolayı işletmemizi kutluyorum” ifadesini kullandı.