Erzincan kış turizminde rekorlarla çıkış yapacak

Erzincan kış turizminde rekorlarla çıkış yapacak :2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, Erzincan Valiliği/Ergan Kayak Merkezi standına EMİTT tarafından düzenlenen törenle ödül verildi. Vali Süleyman Kahraman, “Sırat On Fırat” projemizle dünyanın en yüksek köprüsünü yaparak Guinness

EMITT 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında 2 ayrı stant ile yer alan Erzincan, fuarın Kış Turizmi Özel Salonunda en iyi çıkış yapan stant olan Erzincan Valiliği/Ergan Kayak Merkezi standına EMİTT tarafından düzenlenen törenle ödül verildi.

DOSTLUK PLAKETİ

Düzenlenen törende ilimiz adına ödülü alan Sayın Valimiz Süleyman Kahraman’a ayrıca “Emitt 2015 Dostluk” plaketi verildi.

DÜNYANIN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ YAPILACAK

Erzinzan Valisi Süleyman Karaman, “Karanlık Kanyon üzerinde yapılacak olan SIRAT ON FIRAT köprüsü projesi bölgemizde büyük heyecan oluşturdu. Proje, Karanlık Kanyon’da 480 metre yüksekliğe, yaklaşık 470 uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde bir köprü yapılmasını öngörüyor. SIRAT ON FIRAT adını vereceğimiz bu köprü Dünyanın en yüksek köprüsü olacak. Köprüye Kemaliye Taşyolu’ndan ulaşılacak ve asansörle çıkılacak, karşıdan karşıya geçebilenlere günün anısına bir sertifika verilecek.Yaklaşık 4.5 milyon Euro büyüklüğündeki Projeye finansman temini için çalışmalarımız devam ediyor. Projenin tamamlanması halinde Kemaliyemiz Dünyanın En Yüksek Köprüsüne sahip olacak ve bölgemiz büyük talep görecek.” Dedi

Bugün itibariyle Dünyanın en yüksek köprüsünün 323 metre yükseklikle ile ABD’nin Colorado Eyaletinde bulunan Royal Gorge Bridge olduğu biliniyor.

EN UZUN KAYAT PİSTİNE 6 OTEL YAPILACAK

Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi kayak alanı; 1.800 m, 2.662 m, 2.455 m, uzunluğunda Türkiye’nin en uzun liftlerinden oluşan teleferik ve telesiyej tesisine sahip olduğunu söyleyen Vali Kahraman, “Saatte 2.700 kişi taşıma kapasiteli yeni teknoloji telesiyej sistemi ve saatte 1.000 kişi taşıma kapasiteli teleferik sistemi ile Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Türkiye’nin yeni kayak merkezi olmaya adaydır.” Dedi.

Kahraman, Ergan Dağı bölgesinde konaklama isteyen turistlerimiz için 6 ayrı otel bölgesi oluşturduk. Burada dileyen işletmecimiz, otel, yada özel konaklama tesisleri yapabilecek diye konuştu.