Erzurum’da 2.Winterfest Kış Festivali Başlıyor

Erzurum’da 2.Winterfest Kış Festivali Başlıyor :Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenecek olan 2. “WinterFest” Kış Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Festival hakkında bilgiler veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un bir kez daha tarih yazacağına tüm kalbiyle inandığını belirterek, “Hedefimiz EYOF 2017 organizasyonunu başarıyla tamamlayıp, 2022 veya 2026 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapabilmektir” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-19-20 Aralık tarihlerinde Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenecek olan 2’nci “WinterFest” Kış Festivali öncesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Beşiktaş’taki Conrad Bosphorus Hotel’de düzenlenen toplantıya, Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ünlü sanatçı Mustafa Sandal, belediye yetkilileri ve davetliler katıldı. Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nin EYOF 2017 organizasyonuna ev sahipliği yapabilmesi hedefiyle düzenlenen festivalin açılış konseri Mustafa Sandal tarafından gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek olan festivalin 2’inci gününde ünlü sanatçı İbrahim Erkal, 3’üncü gününde ise ünlü sanatçı Yalın konser verecek. Festivalin ilk etkinliği ise yarın Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda “Kar Küresi” etkinliğiyle başlayacak.

“ERZURUMUN BİR KEZ DAHA TARİH YAZACAĞINA TÜM KALBİMLE İNANIYORUM”
Festival hakkında açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri, olimpiyat ruhuna sahip şehrimizin en önemli turizm değerleri arasındadır. Biz Erzurumumuza inandık ve güvendik, EYOF 2017 organizasyonunu Erzurumumuza kazandırdık. Şimdi Erzurum’un bu organizasyonu başarıyla tamamlayacağını biliyor. Erzurum’un bir kez daha tarih yazacağına tüm kalbimle inanıyorum. Hedefimiz EYOF 2017 organizasyonunu başarıyla tamamlayıp, 2022 veya 2026 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapabilmektir. Bu sene ilkini yaparak geleneksel hale getirdiğimiz WinterFest yani Kış Festivalinin bu yıl 2’incisinin 18-19-20 Aralık tarihleri arasında inşallah yenisini düzenliyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Kışa merhaba dedik, otellerimiz açılışlarını yaptı. Şu anda kayak yapmak mümkün, bu festival dolayısıyla da gerek ulusal düzeyde her vatandaşımızı, kardeşimizi Erzurum’a davet ediyorum” dedi.

“ERZURUM’U DÜNYAYA TANITARAK ŞEHRİMİZİN KALKINMASINI ARZU EDİYORUZ”
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da, “bugün aslında Erzurum’un Allah tarafından bize verilen o güzelliğini hem İstanbul hem Bursa hem de Ankara’da hem de bundan sonra dünyanın farklı bölgelerinde tanıtarak, kendi şehrimizin daha fazla yararlanması ve kalkınmasını arzu ediyoruz. İstiyoruz ki, Erzurum’un kışın bize verilen beyaz güzelliğini tüm Türkiye ile paylamış olalım. O yüzden de bu WinterFest organizasyonunu geçtiğimiz sene, Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde başlatarak bu sene de devam ettirmiş olacağız. Erzurum’daki ekonomik değerimizin haricinde, kendi güzelliklerimizi, kalbimizi ve sıcaklığımızı karın soğukluğuyla birleştirip size huzuru ve eğlenceyi bir arada sormak istiyoruz. Bizim gönlümüzün sıcaklığı Erzurum’un karıyla buluştuğunda insanlara inanılmaz bir tatil yaşatır. Gelin beyaz tatili Erzurum’da gerçekleştirelim” ifadelerini kullandı.

“KAYAK SPORUNU MERAK EDEN İNSANLARI ERZURUM’DA HEYECANLANDIRMAK GEREKİYOR”
Ünlü sanatçı Mustafa Sandal ise, “Bunun birinci sebebi eğer müzik alanında işler doğru gitmeseydi. Benim hayatımla ilgili B planım kayak hocası olmaktı. Kışın dağlarda, yazın da denizlerde su kayağı hocalığı yaparak hayatımı devam ettirmeyi düşünüyordum. Ancak takdir öyleymiş müzik sektöründe o günlerden bu günlere geldik. Şimdi Erzurum Palandökenin bazı önemli özellikleri var. Bunlardan birincisi Türkiye’nin en uzun pistine sahip olmasıdır. İkincisi ise kar miktarıdır ve en önemlisi üçüncüsü olan Erzurum’un bütün güzelliklerini bembeyaz karında yansıtıyor olmasıdır. Dolayısıyla hedef ortada ve çok net, 2027’deki kış olimpiyatları oraya adım adım doğru çalışarak ve doğru bir şekilde organize olarak güzel ve iyi niyetlerle oraya kadar gelmek lazım. Buraya gelirken de tabi ki hem Erzurum’u ziyaret eden insanları hem orada kayak sporuna merak salıp orada bu tecrübeyi yaşayan insanları Erzurum’a karşı heyecanlandırmak ve iştahlandırmak gerekiyor. Bu WinterFest’inde bence önemli misyonlarından biri budur. Bu organizasyonun Erzurum’un tanıtımı için hayırlı olur ve 2027 hedefin en sağlam şekilde Erzurum varabilir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sekmen, Taşkesenlioğlu ve Sandal’a WinterFest yazılı bere, atkı ve eldiven hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.