Erzurum’da ÜNİLİG heyecanı slalomla başladı

Erzurum’da ÜNİLİG heyecanı slalomla başladı :Erzurum’da düzenlenen Üniversitelerarası Spor Ligi (ÜNİLİG) Kış Spor Oyunları, alp disiplini büyük slalom yarışlarıyla başladı.

Erzurum’da düzenlenen Üniversitelerarası Spor Ligi (ÜNİLİG) Kış Spor Oyunları, alp disiplini büyük slalom yarışlarıyla başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) tarafından Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kış spor oyunlarının ilk günü, bayan ve erkekler kategorisinde yapılan alp disiplini büyük slalom yarışlarıyla tamamlandı.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelin kayak pistindeki yarışlara, 37 üniversiteden 130 sporcu katıldı.

Bayanlar kategorisinde, Koç Üniversitesi’nden Özlem Çarıkçıoğlu birinci, Rana Uludağ ikinci, Atatürk Üniversitesi’nden Nurdan İncesu üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde, Kafkas Üniversitesi’nden Levent Taş birinciliği, Atatürk Üniversitesi’nden Ersin Beydüz ikinciliği, Mustafa Topaloğlu üçüncülüğü elde etti.

İlk gün yarışlarının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan TUSF Teknik Kurul Başkanı Atakan Alaftargil, Erzurum’da üniversiteler arası yarışmaların daha önce yapıldığını ancak Ünilig olarak beş ayrı branşta ilk kez böyle büyük bir organizasyonun düzenlendiğini belirtti.

Organizasyona katılan sporcuların burada üniversitelerini temsil ettiklerini ifade eden Alaftargil, yarışmacıların içinde amatör öğrencilerin yanı sıra milli takımdan sporcuların da bulunduğunu, festival havasında geçen bu yarışlar sayesinde her iki grubun buluşma imkanı bulduğunu söyledi.

Alaftargil, bugün kaza ve sakatlık yaşanmadan yarışlarını güzel bir şekilde tamamladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkısı oldu bu organizasyona ve artık bunun festival havasında geleneksel hale gelmesini umuyoruz. Özellikle 2011’den sonra Türkiye’nin en üst düzey teknik altyapısına sahip olan Palandöken, kış sporlarının merkezi konumundadır. Bu yarışların burada yapılmasının en büyük sebebi de Palandöken ve Konaklı’nın dünya standartlarına uygun pistlere sahip olmasından dolayı. Çünkü burada yapay karla beraber pistler harmanlanarak sert hale getiriliyor. Bu da birinci ve sonuncu kayan sporcunun eşit kulvarda yarışmasını sağlıyor. Tabii diğer şehirlerde normal karla beraber standarda uygun yarışmalar gerçekleşemiyor. Bu da Palandöken ve Konaklı’nın en büyük artısı” dedi.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle yarışmacıların zaman zaman zorluk yaşadığını da kaydeden Alaftargil, sporcunun her koşula karşı kendini motive etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Organizasyon yetkililerinden edinilen bilgiye göre, öğleden sonra gerçekleşen tipi nedeniyle alp disiplini büyük slalom yarışlarının ardından karşıla