Evinden teleferik ,metro geçene piyango

Evinden teleferik ,metro geçene piyango :Evinden metro teleferik geçene piyango :Anayasa Mahkemesi, evinin altından metro ya da üzerinden teleferik geçen vatandaşlara kamulaştırma ödememeyi öngören düzenlemeyi iptal etti.

Anayasa Mahkemesi iş kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan torba yasanın çok sayıda maddesini iptal etti. CHP’nin başvurusu üzerine alınan iptal kararıyla metro, teleferik, hafif raylı sistem gibi yatırımlar nedeniyle devlet vatandaşa kamulaştırma bedeli ödemek zorunda kalacak.

HEM METRO HEM PARA
Hükümet, yatırım maliyetlerini düşürmek için gayrimenkulünün altından metro ve benzeri raylı sistem, üzerinden teleferik veya köprü geçen vatandaşlara kamulaştırma, tazminat ya da başka adlar altında ücret ödenmemesine ilişkin maddeyi torba yasaya ekledi. Hükümet bu düzenlemenin gerekçesinde, gayrimenkul sahiplerinin bu alanları kullanmadığı, hatta bu yatırımların evlerinin değerinin arttığını belirtti. Ancak Anayasa Mahkemesi, böyle bir düzenlemenin hak sahiplerinin olası mağduriyetlerinin giderilemeyeceği ve külfetin sadece gayrimenkul sahiplerine yüklenmesi anlamına geldiğini belirterek maddeyi iptal etti. Yeni kararla evinin altından metro geçenlerin hem evleri değerlenecek hem de üstüne tazminat veya kamulaştırma bedeli alacaklar.