Fransız Alplerinde Mükemmeliyete Açık Çek Courchevel ‘den

Fransız Alplerinde Mükemmeliyete Açık Çek Courchevel ‘den :Les 3 Vallées’de yer alan Courchevel, Fransız Alplerinde dağ havasının, kış sporlarının, gurme lezzetler ve lüksün keyfini bir arada sunuyor.

Bu yıl Aralık ayında açılacak sıra dışı Aquamotion, avangard konsepti ve inovatif mimarisi ile Courchevel’e yeni bir soluk getirecek.

Su oyunları, spor ve wellness merkezi Aquamotion, özgürce eğlenmek ve huzurla dinlenmek için tasarlandı. 2007 metrede yer alan efsanevi Altiport, serbest düşüş, akrobasi, paragliding gibi aktivitelerle, Alpleri havadan da keşfetme imkanı sunuyor. Bu yıl 230 etkinliğe ev sahipliği yapacak Courchevel’de her gün kutlama gibi geçiyor; özellikle dünya şampiyonlarını ağırlayan Women’s Alpine Ski World Cup ve sezon kapanış partisi Féria Blanche büyük ilgi görüyor. 7’si Michelin rehberinde kendine yer edinmiş 68 restoran ve lüks konaklama seçenekleri ile Courchevel’de motto ise, mükemmeliyet.

Dünyanın en büyük kayak bölgesi Les 3 Vallées’de yer alan Courchevel, Fransız Alplerinde dağ havasının, kış sporlarının, gurme lezzetler ve lüksün keyfini bir arada sunuyor. Bu yıl Aralık ayında açılacak sıra dışı Aquamotion, avangard konsepti ve inovatif mimarisi ile Courchevel’e yeni bir soluk getirecek. Su oyunları, spor ve wellness merkezi Aquamotion, özgürce eğlenmek ve huzurla dinlenmek için tasarlandı. 2007 metrede yer alan efsanevi Altiport, serbest düşüş, akrobasi, paragliding gibi aktivitelerle, Alpleri havadan da keşfetme imkanı sunuyor. Bu yıl 230 etkinliğe ev sahipliği yapacak Courchevel’de her gün kutlama gibi geçiyor; özellikle dünya şampiyonlarını ağırlayan Women’s Alpine Ski World Cup ve sezon kapanış partisi Féria Blanche büyük ilgi görüyor. 7’si Michelin rehberinde kendine yer edinmiş 68 restoran ve lüks konaklama seçenekleri ile Courchevel’de motto ise, mükemmeliyet.

Dünyanın en büyük kayak bölgesi Les 3 Vallées’de yer alan Courchevel Kayak Merkezi, kayak yapmak, keyifli vakit geçirmek ve dağ havasını sonuna kadar hissetmek için, Fransız Alplerinde mükemmeliyete açık çek sunuyor. Courchevel Medya İletişim Müdürü Nathalie Faure Bernoud Courchevel’i, “Courchevel’de mükemmeliyet macerası hiç durmadan devam ediyor. Dağ evlerinin çekiciliği, lüks oteller ve gastronominin keyfi Courchevel misafirlerini bekliyor. Courchevel, hayatın küçük zevklerinin değerini bilen tüm misafirlerine mutluluğu paylaşmak için yalnızca bir değil, binlerce fırsat sunuyor” sözleriyle betimliyor ve ekliyor: “Bu yıl açılacak Aquamotion, Courchevel’in sıra dışı karakterini daha da pekiştirecek. Nisan’daki büyük kapanış partimiz Féria Blanche ise kaçırılmayacak bir etkinlik”.

Büyüleyici parkurlarda, yılın 5 ayı kayak keyfi

150 km uzunluğunda toplam 95 kayak pistine sahip Courchevel’de kayak sezonu Aralık ayından Nisan’a kadar sürüyor. Courchevel’de her zevk ve seviyeye hitap eden parkurlarda, ormanlar içerisinde ya da off-piste olarak kayak yapabiliyor. Alandaki farklı bölgeler kendine has dünyalar vadediyor. Ailenizle birlikte kayak yapabileceğiniz geniş parkurlardan, doğal kanyon yapılarının olduğu sürprizli mekanlara kadar, hem kendinizi doğanın kalbinde hissedeceğiniz, hem de sporun tadını çıkaracağınız onlarca farklı alternatifi Courchevel’de bir arada sunuyor.

Mimari ile doğanın birleştiği yerde, eğlence ve huzur: Aquamotion

Aralık ayında ilk kez hizmet vermeye başlayacak olan Aquamotion, avangart konsepti ve inovatif mimarisi ile Courchevel’e mükemmeliyet anlayışına yaraşır yepyeni bir soluk getiriyor. Eğlenceli su oyunları, spor ve wellness merkezleri ile Aquamotion’da giriş için parola ‘özgürlük’.

Hem yaz, hem de kış sezonuna hitap eden merkezin bünyesinde, yüzme havuzları, dalış alanı, tırmanma duvarı, kapalı sörf alanı gibi pek çok aktivite bulunuyor. Wellness’a ayrılmış alanda ise, tazyikli havuzlar, tuzlu su havuzu ve köpük havuzu bulunuyor. Merkezde detox, anti-stres ve rahatlama terapileri de yapılıyor.

Çevresiyle mükemmel bir uyum sağlayan, Alplerin kendine has dokusu içerisinde adeta kaybolan Aquamotion da, aynı Courchevel gibi sıra dışı.

Hem dağların, hem lezzetin zirvesinde

Courchevel misafirlerine, 7’si toplam 12 yıldız ile Michelin rehberinde kendine yer edinmiş olan 68 restoranı ile prestiji yeme-içme imkanları sunuyor. Hem lüks restoranların, hem de aile işletmelerinin yer aldığı bölgede, geleneksel yemekleri ve uluslararası mutfakların lezzetlerini tatmak mümkün oluyor.

En iyi konaklama olanakları

40 bin yatak kapasiteli Courchevel’de 5 köye yayılan konaklama seçenekleri de bir hayli fazla. Oteller, dağ evleri, turist rezidansları veya mobilyalı daireler, Courchevel misafirlerinin dilediğince vakit geçirebilmesi için, onaylı ajanslarca kiralanıyor. Her türlü zevke hitap eden, zevkli ve kaliteli konaklama imkanları courchevel.com üzerinden incelenebiliyor.

Alplerin zirvelerinde uçmanın tadı : Altiport

Courchevel’i havadan keşfetmek de mümkün. 2007 metrede yer alan efsanevi Altiport, Courchevel misafirlerini havacılık aktiviteleri ile eşsiz deneyimlere davet ediyor. Buradan Avrupa’daki önemli havalimanlarına transfer yapılabilmesinin yanı sıra, helikopter, uçak, hatta balon ile de havalanmak mümkün oluyor. Adrenalin meraklıları serbest düşüş, akrobasi, paragliding ya da hand-gliding’i burada deneyebiliyor.

1000 eğitmenle kayak eğitimi

Courchevel’de kış sporlarını öğrenmek için de en iyi altyapı bulunuyor. Fransız kayak okulu dünya çapında eğitimde mükemmeliyeti ile tanınıyor. Courchevel misafirleri için her türlü donanıma sahip bir hizmet sunuyor. Sayıları 1000’e ulaşan profesyonel kayak eğitmenleri, her yaş ve tecrübeden öğrencilerine, arkadaşça bir atmosferde ders veriyor. Dersler özel ya da grup halinde alınabiliyor.

Kış sporlarına adanmış bir cennet

Courchevel’de kayağın yanı sıra, rüya gibi bir göl manzarasına sahip La Roserie’de kar raketi ile yürüyüş yapabilir, dünyaca ünlü yarışmacıların kaydığı parkurlarda kayma imkanına sahip olabilir, kızak, hiking ya da buz pateni yapabilirsiniz. Bu imkanları ile Courchevel, kış sporlarına adanmış bir cennet olduğunu kanıtlıyor.

Sayısız etkinlik ile her gün bir kutlama

Courchevel misafirleri her günü bir kutlama gibi yaşıyor. Bu kış, merkezde toplam 230 etkinlik düzenlenecek.

Merkez, dünya çapındaki spor müsabakaları ile de dikkat çekiyor. Dünyanın en önemli kayak etkinliklerinden Courchevel Alpine Ski World Cup, her yıl dünyanın dört bir yanından yarışmacı ve izleyicileri kendine çekiyor. Müsabaka bu yıl 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Paskalya, Noel ve yeni yıl etkinlikleri ile havai fişek festivali gibi etkinliklere genç yaşlı on binlerce misafir katılıyor. Aralık’tan Mart ayına kadar her Çarşamba günü Aile Parkı’nda akşam saat 8’e kadar kayılabiliyor. Geniş açık alanları ile ‘Liberty ride’, off-piste deneyimini mutlak sükunet içinde yapabilmenize imkan sağlıyor. Bunların yanı sıra, Courchevel’de yerel kültürü tanımak için çevre köylere geziler de düzenleniyor.

Nisan ortasına gelen sezon kapanışında ise Courchevel en büyük partiyi vererek sezonu kapatıyor. Féria Blanche isimli etkinlikte, canlı müzik, geleneksel yemekler ve aktivitelerle tüm hafta sonu kutlamalar yapılıyor. Bu dönem için otellerde rezervasyon yaptırmak mümkün oluyor.