Gerede Arkut Dağında düzenlenen Kayaklı Koşu Balkan Kupası sona erdi

Gerede Arkut Dağında düzenlenen Kayaklı Koşu Balkan Kupası sona erdi : Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı tarafından Gerede Arkut Dağı’nda düzenlenen Kayaklı Koşu Balkan Kupası, dün düzenlenen serbest teknik müsabakaları ile sona erdi.

Yarışmalar sonrasında düzenlenen ödül törenine; Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Mustafa Kocakaya, Kayaklı Koşu Teknik Kurul Başkanı, Teknik Kurul Üyeleri ve Kayak Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Haydar Çetinkaya katıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporcuların madalyalarını Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar takdim etti. Doğa harikası Gerede Arkut Dağı’nda gerçekleşen Kayaklı Koşu Balkan Kupası Müsabakalarına Türkiye başta olmak üzere Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan yaklaşık 50 sporcu katıldı. Gerede Arkut Dağı’nda yer alan ve Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından ülkemizde tescili yapılan ilk kayaklı koşu pisti olma özelliğini taşıyan parkur, geçtiğimiz günlerde Kayaklı Koşu İl Birinciliği müsabakalarına ev sahipliği yapmıştı. Bayanlar 5 km yarışmasında ilk üç sırada Türk Milli Takımımızın sporcuları yer alırken, erkekler 10 km yarışmasında Romanya ve Bulgaristan’dan sporcular kürsüde yer aldı. Milli Takımımızda yer alan ve Çarşamba günü düzenlenen klasik stil yarışmalarında altın madalya kazanan Geredeli sporcumuz Ayşenur Duman, Perşembe günü düzenlenen serbest stil müsabakasında takım arkadaşını geçemeyerek gümüş madalyada kaldı. Uzun bir aradan sonra Gerede’de düzenlenen uluslararası kayaklı koşu organizasyonu otoritelerden de tam not alırken, yurt dışından gelen misafirlerin memnun ayrıldığı gözlemlendi.

“Arkut’un güzelliği Allah vergisi”

Federasyon Başkanı Erol Yarar yaptığı konuşmasında, “Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi Allah vergisi güzelliklere sahip. Geliştirildiği takdirde daha büyük organizasyonları burada düzenleriz. Bu inancımın kuvvetlenmesinde en büyük etken Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Gerede Kaymakamı Arslan Yurt. Organizasyon boyunca yanımızda oldular, desteklediler. Bütün kurumlara teşekkür ediyorum” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar, böyle bir önemli müsabakanın Gerede’nin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacağının altını çizerek, ‘’Şehrimiz ve kayak merkezimiz böyle müsabakalar için hazır. Kayaklı Koşu B Grubu yarışmalarını ve Kayaklı Koşu Balkan kupasını hiçbir aksilik olmadan tamamladık. Milletvekilimiz Fehmi Küpçü ile birlikte Arkut Dağı’nın gelişimi ve daha büyük organizasyonların yapılabilmesi için mücadele edeceğiz. Organizasyonların sürekli İlçemizde yapılması için çalışacağız, biz Belediye olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya, Belediyemiz imkânlarını sunmaya hazırız, bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.