Gümüşhane ikinci kayak merkezine kavuşacak

Gümüşhane ikinci kayak merkezine kavuşacak :Torul ilçesindeki 2 bin 60 rakımlı Zigana Dağı’ndaki Zigana Gümüşkayak Tesisleri’yle kış turizminde adından söz ettiren Gümüşhane, tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde çalışmaları süren kayak merkezini gelecek kış sezonunda hizmete sunmaya hazırlanıyor – Gençlik ve Spor Müdürü Aslan: “Süleymaniye sadece kayak alanı ve kayak pistinden ibaret değil. Alternatif 7-8 pistin oluşabileceği alana sahibiz. Süleymaniye Kış Turizm Merkezi’nin gelecek kış sezonunda hayata geçirmek istiyoruz”

Gümüşhane, Torul ilçesindeki 2 bin 60 rakımlı Zigana Dağı’nda hizmet veren Zigana Gümüşkayak Tesisleri’nin yanı sıra gelecek sezon kent merkezine yakın ikinci kayak merkezine kavuşmaya hazırlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süleymaniye Mahallesi’nin, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olduğunu anlatarak, mahallenin 5 yıl önce Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edildiğini belirtti.

Süleymaniye Kayak Merkezi’nin, bin 500’den 2 bin 200 rakıma kadar 60 bin metrekarelik kayak alanı potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Aslan, “Toplam 3 istasyonda kesintisiz 5 kilometre ve bunların içinde yer alan alternatif pistlerle 7 ayrı yerde aynı anda kayak yapılabilme özelliği var. Alanın, saatte bin 500-2 bin 500 kişilik kayak ve snowboard kapasitesi bulunuyor” dedi.

Süleymaniye Mahallesi’nin 10 yıl önce Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından takip edildiğini vurgulayan Aslan, “Biz de oluşturduğumuz raporları Uluslararası Kayak Federasyonuna gönderdik. Federasyondan gelen raporlarda, bu alanın uluslararası kayak yarışmaları için müsait olduğu belirtildi” ifadesini kullandı.

Aslan, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un talimatıyla Süleymaniye Kış Turizm Merkezi’nin önümüzdeki kış sezonuna yetiştirilmesi amacıyla çalışmalara hız verildiğine dikkati çekerek, şu ana kadar altyapı çalışmalarının yüzde 30’unu tamamladıklarını söyledi.

Süleymaniye’nin sadece kayak alanı ve kayak pistinden ibaret olmadığına işaret eden Aslan, ” Alternatif 7-8 pistin oluşabileceği alana sahibiz. Süleymaniye Kış Turizm Merkezi’nin gelecek kış sezonunda hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

– “Tarih ve kayak turizmi bir arada olacak”

Aslan, Süleymaniye Mahallesi’nin kış turizminin yanı sıra bir medeniyet yuvası olduğunu anlatarak, 5 bin yıllık tarihi olan bölgenin tarihi yapılarıyla açık hava müzesi özelliğine de sahip olduğunu kaydetti.

Buradaki her iki alanı birleştirerek hem tarih turizmi hem de kayak turizmini hizmete sunmak istediklerini vurgulayan Aslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının bu konuda yürüttüğü projelerin birlikte sürdürüldüğünü ifade etti.