Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz Süleymaniye Kayak Merkezi ‘nde İncelemelerde Bulundu

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz Süleymaniye Kayak Merkezi ‘nde İncelemelerde Bulundu :Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, şehrin 15 yıllık rüyası olan Süleymaniye Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Kayak İl Temsilcisi Erkan Yurttaş ve milli kayakçı Yunus Avşar Yılmaz’la birlikte 2 bin 230 metre rakımlı tepeye çıkarak incelemelerde bulunan ve ilgililerden bilgi alan Vali Yavuz, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bölgenin her türlü tabi güzelliklere sahip olduğunu, hem yaz hem kış aylarında olmak üzere yılın 12 ayında da kullanılabilecek muhteşem bir alan olduğunu belirten Vali Yavuz, her türlü kayak sporuna uygun olan bu alanı en iyi şekilde hayata geçirmenin yollarını aradıklarını, biryandan da ilgili altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“GÜMÜŞHANE TURİZMİNİN ÇIKIŞ NOKTASI OLACAK”
Süleymaniye Kış Sporları Merkezinin 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kış Sporları Merkezi olarak ilan edildiğini ve yaklaşık 800 hektarlık bir alana sahip olduğunu kaydeden Vali Yavuz, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi ile bitişik durumdaki kayak merkezinin Gümüşhane’nin turizm anlamında çıkış noktası ve merkezi olacağını belirtti.

Altyapı hazırlıkları anlamında belli bir mesafe kat edildiğini, neredeyse tamamına yakını hazine arazisi olan bölgenin Kültür ve Turizm bakanlığına devriyle ilgili işlemlerin bitmek üzere olduğunu ifade eden Vali Yavuz, bölgede tesis kurulabilmesi için ihtiyaç duyulan elektrik altyapısı ve ulaşımla ilgili çalışmaların da başladığını söyledi.

“2016 YILINDA YOL ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ”
Vali Yavuz, 2016 yılında öncelikli olarak yol çalışmalarının yapılacağını, bölgeye 4 mevsim ulaşılabilir bir şekilde yol çalışmasının biran önce başlatılması için talimat verdiğini belirterek, “Buranın kar ve kış sporlarında çok uygun bir ortam olduğu, kar kalitesinin çok iyi olduğu, rüzgarın ve kar kalış süresiyle ilgili her türlü olumlu verilere sahibiz. Bu konuda tespitlerde yapıldı. Hem acemiler hem profesyonel kayakçılar mükemmel alanlar var. Burada nereye hangi tesis yapılacağıyla ilgili de yaptığımız değerlendirmelerde ve Kayak Federasyonu Başkanımız Erol Yarar beyin Gümüşhane ziyaretinde verdiğimiz bilgiler çerçevesinde federasyon olarak bize her türlü desteği yapacaklarını söyledi” dedi.

“MASTER PLAN İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
Süleymaniye Kış Sporları Merkezi için profesyonel ve her yönünü kapsayacak şekilde bir master plan yaptırılacağını, bu planı da dünya standartlarında akreditasyonu olan uzman bir ekibe yaptıracaklarını belirten Vali Yavuz, bununla ilgili yoğun bir çalışma olduğunu dile getirdi.

“KAYNAK TEMİNİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Kaynak temini noktasında Bakanlıklarda çalışma ve girişimlerin devam ettiğini, master planın ardından mekanik tesisler, konaklama ve diğer tüm tesislerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerektiği noktasında fikir birliğine varıldığını kaydeden Vali Yavuz, 2017 yılında Erzurum’da düzenlenecek olan kayak müsabakalarından Gümüşhane’nin de istifade etmesi için girişimlerin devam ettiğini söyledi.

“ŞEHRİN TÜM İMKANLARI KULLANILMALI, YEREL DİNAMİKLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”
Tüm bunların olabilmesi için şehrin tüm imkanlarının kullanılması gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, yerel dinamiklerin, sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine vurgu yaparak, “Çünkü ilimiz ve bölgemizle ilgili muazzam bir potansiyele haiz burası. Öncelikle iyi bir planlama, ondan sonra icraata dönük somut adımların artık atılması lazım. Bu konu çok konuşuldu, çok istişarelerde bulunuldu, toplantılar yapıldı, çalıştaylar düzenlendi ama gün itibariyle artık durmak değil, bu konuşulan ve planlananları biran önce hayata geçirmek lazım” diye konuştu.

“KAYAK MERKEZİNİN YAPILMASI VE SÜLEYMANİYE MAHALLESİYLE BİRLİKTE 12 TURİST AĞIRLAYABİLECEĞİZ”
Kayak merkezinin Süleymaniye Mahallesiyle birlikte entegre hale gelmesinin ardından Gümüşhane’de 12 ay boyunca turist ağırlama imkanı olacağını, bunun da şehrin ekonomik anlamda çok kısa zamanda kalkınması ve hak ettiği yere biran önce ulaşması anlamına geldiğini belirten Vali Yavuz, “Bunun için kamu ve özel sektör olarak bu işe çok ciddiyetle eğiliyoruz. İnşallah kısa zamanda da netice alacağımızı ümit ediyorum. ilimize ve bölgemize de hayırlı olmasını diliyorum. Böyle bir potansiyelden Gümüşhanemizin istifade etmesi için her türlü imkanı seferber etmeye başlamamız lazım” ifadelerini kullandı.