Hakkari Kayak Merkezi ‘nde kar sıkıntı

Hakkari Kayak Merkezi ‘nde kar sıkıntı :Hakkari Kayak Merkezi’nde etkili olan yoğun rüzgar nedeniyle pistte kar kalmaması kayak sevenleri üzdü.

Hakkari Kayak Merkezi’nde etkili olan yoğun rüzgar nedeniyle pistte kar kalmaması kayak sevenleri üzdü.
Şehirden 12 kilometre mesafeden bulunan 2200 rakımdaki Hakkari Kayak Merkezi kar bekliyor. Bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle hafta sonları kayak merkezine akın eden vatandaşlar, burada soğuk havaya aldırış etmeden kaymanın mutluluğunu yaşamıştı. Etkili olan yoğun rüzgarın tepelik alandaki karları temizlemesi üzerine kayak merkezinde kar kalmaması birçok kayak seveninin programını altüst etti.
Kayak merkezine giden ve kar olmadığı için geri dönmek zorunda kalan kayak sevenler, sosyal paylaşım sitelerinde kayak merkezinin fotoğraflarını paylaşarak, “Kar yağmaz ise vay halimize, artık karın yağması için dua edeceğiz” şeklinde paylaşımlar yaptılar.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise, hafta sonu yoğun tipi ve rüzgardan dolayı kayak pistinin üst bölgesinde kar kalmadığını ifade ederek, kar yağışını bekleyeceklerini belirttiler.