Hakkaride her haftasonu mangal ve kayak keyfi

Hakkaride her haftasonu mangal ve kayak keyfi : Hakkari ilinde vatandaşlar her hafta sonlarını 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezinde geçiriyor. Okulların da tatil olmasıyla yoğunluk görülen kayak merkezine giden bazi şahıslar yaktıkları mangalın etrafında Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Hakkari’ye 12 kilometre uzaklıkta olan 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezi eğitim gören öğrencilerin dışında aşırı sayıda bireyin akın etmesiyle cıvıl cıvıl oluyor. Bazı insanlar gönüllü kayak eğitmenlerinden kaymayı öğrenmeye çlışırken, bazen gençler ise snowboardla gösteri yapıyor.

MANGAL ETRAFINDA HALAY

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu alanda bazen insanlar yaktıkları mangalın çevresine toplanırken bazen süre müzik eşliğinde halay çekerek eğleniyor. Kayak merkezinde gönüllü biçimde eğitim sağlayan Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Emin Yıldırım, Hakkari’nin bu tesisinin tanıtılması gerektiğini ifade etti. Yıldırım, şöyle diye konuştu:

‘Burada bir hayli noksan mevcut. İlk olarak seçenek pist ve sosyal tesisler yapılmalı. Çünkü hafta sonları 4 bine yakın insan kayak yapmak için buraya geliyor. Ayrıyeten biz burada konaklama tesisi olmaması sebebiyle kullanıcılarını getiremiyoruz. Burada kayak sezonu erken açıldığı benzeri geç kapanıyor. Ayrıyeten güvenlik sorunu da yok. Herkes kalp rahatlığıyla gelip kayak yapabilir.’

Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari vilayet Temsilcisi Turgut Besi ise, 200 öğrenciye bir tasarı dahilinde kayak eğitimi verdiklerini belirterek, Milli Sporcu yetiştirmek için kocaman çaba gösterdiklerini ifade etti.