Hakkari’de kayak heyecanı başladı

Hakkari’de kayak heyecanı başladı :Hakkari Valiliği öncülüğünde yapılan yatırımlarla yenilenen Merga Bütan Kayak Merkezi, özellikle hafta sonu tatillerinde Hakkarililerin akınına uğruyor.

Geçtiğimiz hafta etkili olan yağışların ardından kar kalınlığının 1,5 metreye kadar çıktığı Merga Bütan Kayak Merkezi, hafta içi ve hafta sonu çok sayıda kayak severe ev sahipliği yapıyor.

Hafta sonu havanın güneşli olmasını fırsat bilerek kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı kayak merkezine akın eden Hakkarililer, kayak takımlarının yanı sıra kızaklarla da kayarak gönüllerince eğleniyor.

Kaymanın yanında mangal yakıp, yürüyüş yaparak güzel bir gün geçiren vatandaşlar, sosyal yaşamı bitme noktasına getiren terör olaylarını bir nebze de olsa unutmanın mutluluğunu yaşıyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari’deki en önemli sosyal eğlencelerden birinin kayak olduğunu söyledi.

Vatandaşların hafta sonlarında aileleriyle kayak yaparak stres attığını belirten Güldal, “Bu yıl kar biraz geç yağdı. İlk kar yağışında pistimizi hazırladık. Geçen hafta sonu yağan karla beraber şuan kayak merkezimizde bir buçuk metre kar mevcut. Bizim sezonumuz, Türkiye’de belki en uzun sezonlardan biridir. Kayak merkezimizde 1 Mayıs’a kadar kayak yapma imkanı var” diye konuştu.

Güldal, kayak merkezine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Hakkari’de insanların hafta sonlarını değerlendirebilecekleri başka bir eğlence merkezi yok. Varımız yoğumuz kayak merkezi. Vatandaşlarımız ailesiyle gelerek gün boyu eğleniyor. Burada kimi mangal yakıyor, kimi yürüyüş yapıyor, kimi de kızakla kayıyor. Kayak merkezimiz Hakkari için bir nimettir.”

Kayak yapmaya gelen vatandaşlar ise kayak merkezinin hafta sonunu değerlendirmek için çok güzel bir yer olduğunu kaydetti.