Hakkarililerin kayak ilgisi

Hakkarililerin kayak ilgisi :Hakkari Valiliği öncülüğünde yapılan yatırımlarla yenilenen Merga Bütan Kayak Merkezi, özellikle yarıyıl tatilinde ve hafta sonları Hakkarililerin akınına uğruyor.

Bölgede uzun yıllar yaşanan terör olayları nedeniyle gündemden düşmeyen Hakkari, çözüm sürecinin ardından yaşanan olumlu gelişmelerle adından söz ettiriyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği ve yılın 6 ayı dağları karla kaplı olan kentte, kış turizmini canlandırmak için atılan adımlar semeresini vermeye başladı.

2010 yılında kurulan ve küçük bir pist ile bugüne kadar hizmet veren kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Merga Bütan Kayak Merkezi, valilik öncülüğünde bu yıl yapılan yenileme çalışmalarıyla bambaşka bir görünüme büründü.

Merkezin faaliyete geçmesiyle kayak öğrenmek isteyen vatandaşların sayısının her geçen gün arttığı tesis, özellikle yarıyıl tatilinde ve hafta sonları çok sayıda kişinin akınına uğruyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Temel Eğitim Kamplarında da yarıyıl tatili boyunca başta öğrenciler olmak üzere kayakseverlere eğitim veriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda az sayıda kişinin ilgi gösterdiği kayak merkezinin, yapılan son yatırımlar ve bölgede oluşan olumlu havayla binlerce kişiyi ağırladığını söyledi.

Kentte kayağa olan ilginin geçmiş yıllara göre 10 kat arttığını belirten Güldal, şunları kaydetti:

“2010 yılında burayı hizmete açtığımızda çadırlarda hizmet veriyorduk. 2012 yılında da konteynerler ilave ettik. Aileleri ile kayak yapmaya gelen insanların konaklayacak, çocuklarını teslim edecekleri bir yer yoktu. Kayak evinin yapılmasıyla insanların ailesini, çocuklarını bırakacakları sıcak bir ortam oluşturduk. Kayakla hiç alakası olmayan insanların bu defa kış mevsiminde değerlendirebilecekleri bir alan oluştu. Evden dışarı çıkabilecekleri güzel bir alan buldular ve gelip hafta sonlarını güzel bir şekilde geçiriyorlar.”

Güldal, vatandaşların, sosyal etkinliğin olmadığı kentte günlerini değerlendirmek için kayak merkezine geldiğine değinerek, “Kayak merkezinin gelişmesi, pistin büyümesi ve kayak evinin yapılmasıyla birlikte binlerce insan hafta sonları buraya akın ediyor. Bununla beraber sporcu sayımız da çoğaldı” diye konuştu.

Vatandaşlara belirli bir ücret karşılığında eğitim verildiğini anlatan Hakkari Kayak Antrenörleri Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Emin Yıldırım da kayağa ilginin beklenenin üzerinde olduğunu ifade etti.

Yıldırım, Hakkari’nin iklim açısından kayak sporu için son derece elverişli olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin neredeyse en uzun iklimine sahip. Burada kayak merkezinde biz rahatlıkla 5 ay kayak yapabiliyoruz. İnsanların hem hafta içi hem de hafta sonu Hakkari merkezinde yapabileceği bir faaliyet yok. Burası çok cazip bir merkez haline geldi. Biz başta buradaki kayakseverlerin sayısını sınırlı tutarken, şu anda binlerce insan kayak merkezine gelerek burada vakit geçiriyor.”