Hami-Yet anneleri ve çocukları Erciyes’te eğlendi

Hami-Yet anneleri ve çocukları Erciyes’te eğlendi :Yozgat Valiliğince yürütülen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi kapsamında desteklenen anne ve çocuklarına yönelik Kayseri gezisi düzenledi.

Hami-Yet aileleri ile birlikte Kayseri gezisine katılan proje koordinatörü Mehmet Dinç, yaptığı açıklamada, projenin merkez ve ilçelerde ikamet eden, babası vefat etmiş, 18 yaşın altında bulunan çocuklar ve annelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar planlanması ve uygulanması amacıyla, ilgili tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde hareket edilerek, psiko- sosyal destek vermeyi amaçladığını söyledi.

Kar tatilinin en renkli aktivitelerinden olan kayak yapmanın mutluluğunu Hami-Yet aileleri ile birlikte yaşadıklarını belirten Dinç, “Yaklaşık 90 Hami-Yet annesi ve çocuğu ile Erciyes Kayak Merkezi’nde bir günlük kar tatili düzenledik. Çocukların tamamı Kayseri ve kayak merkezine ilk defa gitti. Annelerimiz de çocuklar ile birlikte kayıp en az onlar kadar mutlu oldular. Yozgat Valimiz sayın Abdulkadir Yazıcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri gezisinin Hami-Yet projesi kapsamında yapılan etkinliklerinden sadece biri olduğuna değinen Dinç, daha önce de İstanbul , Konya, Mardin gezileri düzenlediklerini kaydetti.

Hami -Yet çocukları ve aileleri ise bu geziden oldukça memnun olduklarını, ilk kez kar tatili ve kayak yapma imkanı bulduklarını ifade ederek, bu gezinin hayatlarındaki en güzel karne hediyesi olduğunu söyledi.