Hasan Dağının Cazibesi Arttırılacak

nigde hasandagi nerede nigde hasandagi aktif mi nigdede volkan patlar mi
nigde hasandagi nerede nigde hasandagi aktif mi nigdede volkan patlar mi

Hasan Dağı ’nın cazibesi arttırılacak :Aksaray Valisi Şeref Ataklı, HASAN Dağı’nda yaz ve kış dönemlerinde aktif şekilde etkinlikler düzenlenebileceğini söyledi.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Şeref Ataklı başkanlığında Hasan Dağı Kış sporları ve Kayak Merkezi Projesi ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray İl Temsilcisi Resul Olcay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Serse Teleferikten Selçuk Esiner katıldı. Toplantıda Hasan Dağı’nın mevcut durumu ve turizm potansiyeli ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce detaylı sunum yapıldı. Hasan Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nin kış ayında kayak ve diğer aktivitelerle, yaz ayında da tırmanma, doğa sporları ve diğer spor aktiviteleri ile bölgenin daha çekici hale geleceği, yapılan hesaplamalara göre yılda yaklaşık 215 bin kişinin Hasan Dağı’nda etkinliklere katılacağının hesaplandığı belirtildi. Toplantıda, Serse Teleferik Sorumlusu Selçuk Esiner tarafından Hasan Dağı Kayak Merkezi Projesi ile ilgili bir sunum yapıldı. Hazırlanan proje hakkında detaylı bilgi alan Vali Şeref Ataklı, Hasan Dağı’nın turizm çeşitliği açısından potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, burada geliştirilecek tesislerin yazın da kışın olduğu kadar aktif olabileceğini ve bu potansiyelinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Hasan Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi sunumunda yapılacak 5 mekanik araçla 10 kilometrelik kayak pistine sorunsuz ulaşılabileceğini ve her seviyeden kayak yapmak isteyen insanların isteklerine cevap verileceğini ifade eden Selçuk Esiner, tesise gelen kişilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları birisi 160, diğeri 60 kişi kapasiteli 2 günübirlik tesis planlandığını belirtti. Tesislerin özellikle yeni kayak yapmak isteyen kişilerin kullanacağı pistlerin bulunduğu bölgeye konumlandırdıklarını ifade eden Esiner, “Toplam 5 mekanik teleferik ile 2 farklı güzergahtan oluşacak tesisin farklı pistler ve değişik eğimlerden oluşan 5 farklı pist ile çok kullanışlı bir kayak alanı olacak. Hasan Dağı’nın zirvesine ulaşmak isteyen kişilerin de ciddi anlamda talepte bulunacaklarını değerlendiriyoruz. Buradan özellikle yaz turizminde etkili olan bölgemizin cazibesini arttırmak ve alternatif gezi alanı oluşturarak bölge potansiyelinden ciddi anlamda faydalanacak” dedi.

1995 yılında turizm bölgesi ilan edilen Hasan Dağı’ında 2 günübirlik tesisin bulunduğu, özel sektörün de bölgede aktif rol alarak konaklama ve ek hizmet ihtiyaçları giderici birçok tesis yapabileceği belirtilirken, özel sektöre yatırım için imkan verecek parsellerin hali hazırda bulunduğu belirtildi.